29. februar 2016

Februars sjal og sokker

I februar bestemte jeg mig for at springe over, hvor gærdet er lavest. Både sjal og sokker skulle være nemme og hurtige projekter. Når jeg nu skriver det ned, kan jeg allerede høre den ildevarslende klang, he he - for sådan kom det jo slet ikke til at gå ;-) Det er som om februar har været forbandet - alt, hvad jeg har rørt ved er strikket flere gange. Lad mig starte med sjalet. Susie Haumanns enkle "Stole" - som jeg besluttede at strikke i restegarn fra lager. Jeg nåede halvvejs på 1. udgave, før jeg måtte erkende at jeg ikke havde garn nok!! Og jeg skulle jo lige være HELT sikker, før jeg gav op ;-) Frem med en ny farvekombination - karry bundfarve, kombineret med råhvid, grå og skarp blå.


Farvekombinationen her illustrerer på bedste vis, hvordan farver påvirker hinanden. Den stærke, lyse blå jeg brugte i Mohairjakken i sidste indlæg, bliver her nedtonet på fineste vis af den karryfarvede. Jeg har ændret lidt i stribemønsteret for at være sikker på, der var nok karry: Alle øvrige farver er strikket med dobbeltstriber. Da jeg manglede en enkelt striberapport opdagede jeg, at jeg havde tabt 1 m i hver sin ende af sjalet og blot havde strikket henover - så der måtte trevles op endnu engang!


Det bliver min yngste svigerdatter, der render med denne udgave. Den karryfarvede alpaca er rester fra den cardigan jeg strikkede til hende i 2015. Den blev brugt til sidste stump og det er der jo en kæmpe tilfredsstillelse i. Jeg trives gevaldigt med denne strikkeudfordring trods ovenstående brok, der kommer et fokus på, hvad jeg bruger min strikketid til og ideer til både det ene og det andet bobler fremdeles.


Der findes uendeligt mange strømper med fine mønstre, men når alt kommer til alt er jeg selv allermest vild med det, jeg kalder hyggesokker - helt enkle sokker efter min gode, gamle opskrift, nu tilsat wrap&turn-heel og et lækkert ensfarvet strømpegarn. Et sådant fik jeg lejlighed til at prøve gratis hos Woolspire. Jeg valgte at afprøve Sterk fra Du Store Alpakka og det kom der et par rigtigt lækre sokker ud af. Kvaliteten er blandet af 40% alpaca og 40% merino og de uundgåelige 20% nylon - alt i alt en super lækker kvalitet som jeg helt klart vil vende tilbage til.


Sokkerne blev en gave til Lillefrøs mor. Jeg fik også 2 nøgler Sterk i flot turkis og de skal trylles om til et par sokker til mig selv. Jeg vil slet ikke trætte jer med historien om, hvordan sokkerne først blev for små! Ej heller skrive om alle de andre februar-projekter, der ikke lykkedes i første hug. De vil blive præsenteret her, når det igen blive trange tider ;-)

Nu vil jeg lade strikkepindene hvile, medens jeg selv bliver luftet, inden arbejdsdagen begynder. Og så må jeg over og se, hvad der er sket på Vibekes pinde :-)


Faktaboks
Sjal:
Design: Susie Haumann: Stole fra bogen Knitwear
Garn: Rester i Blackhill superfine alpaca og Blackhill silk kid mohair
Garn fra lager: Naturligvis ;-)
Anvendt: ca 225 g
Farve: karry, grå, råhvid og lysende blå
Købt hos: Garnudsalg
Pinde: 4,5
Str. -
Ny teknik: Der strikkes ned i r-masken på foregående pind. Det er et enkelt mønster, men der skal holdes godt øje med om man er startet med en vr eller r-m på mønsterpindene.
Bemærkninger: Som nævnt har jeg strikket 4 p med hver stribefarve i stedet for 2 og det giver en lidt anden struktur i mønsteret. Jeg har derudover strikket stolen 1 rapport længere i højden og det giver en højde på ca. 40 cm
Sokker:
Design: Mit eget - nu med wrap&turn hæl
Garn: Du store alppakka: Sterk
Garn fra lager: Fik det foræret af Woolspire til formålet, hvis jeg ville skrive om det. Dét vil jeg altid gerne, hvis jeg vel at mærke må skrive lige, hvad jeg vil!
Anvendt: Knap 100 g
Farve: Lys grøn
Købt hos: Woolspire
Pinde: 3,5
Str. Ca 35
Ny teknik: Hæl og tå med forkortede venderækker og wraps - det er så nemt og bliver rigtig pænt. Jeg tror det bliver den hæl jeg kommer til at bruge mest fremover.
Bemærkninger: Jeg har strikket sokkerne enkeltvis på rundpinde. Det er sådan et enkelt projekt, der kan tages med overalt og man kan altid huske, hvor man er kommet til, fordi hele opskriften er afprøvet tusind gange før. Selvom det er mange år siden, jeg har brugt opskriften sidst skulle der ikke mere end 5 minutter til, før den sad i hovedet igen. Ren strikketerapi :-)

30 kommentarer:

 1. God morgen Lene, på Februars siste dag.
  Sjalet/stolaen ble fantastisk flott!!!! De farger sammen ble veldig spessiellt.
  Opprekk og trøbbel underveis kjenner vi vel alle til ;) Men så håper jeg at Mars vil bli en bedre måned, både på strikk og det personlige plan.
  Jeg er spådd fantastiske uker fremover, og lener meg tilbake og tar imot alt det gode med åpne armer.
  Ved siden av, bobler kreativiteten, og i hodet mitt surrer det mange ideer rundt, og vil ut. Det er bare så fantastisk deilig, siden det har ligget litt nede de siste mnd.
  STERK er mitt favoritt-sokkegarn!!!!! Du husker vel min ville periode i fjor sommer, da jeg strikket minst 15 par ankelsokker i STERK!!!! Oppskriften på disse har jeg i bloggen, og jeg fikk brukt opp masse restegarn, og fikk gledet mange.
  Enkle sokker er det beste. Jeg holder på med to par nå, faktisk. Og de skal enten gå til meg selv, eller som gaver..........
  Her skinner solen i dag, men det er meldt "drittvær" i flere dager fremover, fra i ettermiddag :( Desto mer er det hyggelig å sitte å strikke!!!
  Må du ha en herlig dag Lene.
  Klem

  SvarSlet
 2. Hvor er det et fantastisk smukt sjal/stola, du har fået lavet. Jeg elsker karrygul og synes virkelig at den fine farve får et rigtig flot modspil i din version af mønsteret. Det er nogle rigtig anvendelige sokker, nogle gange er det dejligt både for strikker og aftager at der ikke er for meget 'larm' omkring sokker :-)

  SvarSlet
 3. Det sjal er helt fantastisk, og hvilken farvesammensætning. Jeg har små bunker liggende til mnetop det sjal fra diverse restekasser, men ikke på pindene endnu:-)
  Sokkerne er skønne og selvfølgelig skal du have nogle i turkis.
  Ja, en strikkeudfordring er en god ting, og der prioriteres og organiseres som aldrig før. Der købes nyt, bruges fra lager og laves planer. Nyd solen og en ny uge, og så skal der vel nyt på pindene.

  SvarSlet
 4. Selvfølgelig skal man springe over hvor gærdet er lavest - alt andet hille være dumt ;-)) Det er godt nok blevet smukt ,sjalet. Farverne gør gode ting ved hinanden OG der er en stor tilfredsstillelse i, at få brugt rester og når det så tilmed bliver så dejligt et resultat , så bliver man jo så glad og tilfreds. Skønne sokker, jeg kender ikke garnet , endnu. lige for tiden skal jeg også have dem enkle. Jeg strikkede jo en masse i farveskiftegarn til jul, så nu har jeg set nok på det ;-))

  SvarSlet
 5. jamen sikke en omgang, men et flot resultat. Det tørklæde er bare så fint og let. Sterk fra Du store Alpaka er jeg også meget begejstret for, og det helt rigtige til hyggesokker.
  Jeg har også et mislykket projekt, selv om jeg har været længe om at erkende det. Det kommer på bloggen inden længe, så det ikke kun er succeserne vi viser.

  SvarSlet
 6. Lækre ting :-)
  Og med garn fra lageret :-)

  SvarSlet
 7. Vel jeg tror det kan gå galt i dag 29 for februar. Også tror jeg vi bare vente på våren og
  vi er derfor ikke fokusert :-)) med strikkearbeider :-) I alle fall jeg er glad hvis mitt prosjekt er fullført... og jeg håper det passer :-))) Sjal din er fantastisk, deilig garnet og super fargene. Kose sjal. Ja vi må riktig og fremst slutten... og vi er veldig glad :-)))
  Gleder deg... SUPER SJAL. Garnet for sokkene ser veldig god. Ha masse glede med strikke mars-sokker. Stor klem fra Viola

  SvarSlet
 8. kanskje riktig heter: ikke mer mange galt for februar, fordi i dag 29.
  Ha en strålende dag fortsatt kjære Lene. Hjertelig hilsen til deg Viola

  SvarSlet
 9. Så flotte sjal og de sokkene likte jeg vel godt, nå går vi våren eller foråret som dere sier i møte!

  SvarSlet
 10. Dejlige februar-projekter, selvom du måtte trævle op og begynde forfra - men det er jo også en pris for at få brugt lager- og restegarn. Det er lidt magisk hvad der sker når man sætter farver sammen - de kan også fuldstændig æde hinanden. Det er heldigvis ikke sket!

  SvarSlet
 11. Er det halvpatent, du har strikke?
  Det er nogle gode farver, du har sat sammen.
  Sokker kan altid bruges.

  SvarSlet
 12. Ja, det med at få fornøjelse af garnet flere gange kender man jo... ;-)
  Øv, da. Men flot resultat. Farver jeg aldrig ville vove at sætte sammen; hvor er de flotte.
  Jeg tøffer rundt i filtede futter. Uld på fusserne er bare bedst i de kolde måneder!

  SvarSlet
 13. smukt, smukt sjal og hyggelige sokker, bedre kan det næppe göres. og hvad mon der har været i strikkeluften i februar måned? jeg synes jeg har strikket og strikket, og alligevel sker der ikke rigtig noget som helst, meget underligt.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 14. Så fin kombinasjonen av karry og blått ble! Har ikke tenkt på de to fargene sammen, men det ble veldig lekkert.

  Sånn er det her også, at noen strikkeprosjekter liksom "krøller seg til" :-)

  SvarSlet
 15. Det er da blevet et super flot sjal, alle fortrædeligheder til trods. Jeg er ret vild med farvesammensætningen
  Hyggesokker kan man ikke få for mange af
  Det er en virkelig lækker mohairjakke, du viste i sidste indslag, fnulrer den?

  SvarSlet
 16. Men du nåede det....smukke projekter.

  SvarSlet
 17. Stemmer i koret af de begejstrede :)),rigtig flotte farver til sjalet,og hvem kan ikke bruge hjemmestrikkede strømper :),jeg har ihvertfald tilgode at høre nogen sige nej tak

  SvarSlet
 18. Kan kun være enige i, at sjalet er bare så flot og skønne farver at sætte sammen. Sjovt at se hvordan forskellige farver påvirker hinanden.

  SvarSlet
 19. Tø, hø - det lader da til at du virkelig har glæde af dit garn, siden du sådan går ind for genbrug :-)
  Genbrug er jo også IN, så du er helt med på moden!

  Skønt, skønt sjal - jo mere jo kigger på billederne jo mere forelsket bliver jeg i farvekombinationen. Dine svigerdøtre har udvalgt deres svigermor godt!

  Lækre sokker, sådan nogle der passer perfekt til kolde fødder.

  God fornøjelse med marts projekterne.

  SvarSlet
 20. Hold k..., hvor er det sjal blevet flot!
  Og undskyld, men jeg kom til at fnise lidt ved alle dine udfordringer. Havde det været mig, havde jeg ikke fniset, kan jeg godt fortælle dig ;)

  SvarSlet
 21. Super smukt sjal - du fik da lidt ekstra glæde af både garn og mønsterstrikken hi hi :-) utroligt hvad farverne gør ved hinanden - de er så fine sammen. Og varme sokker er der da godt nok lige blevet behov for igen...ser skønne ud :-)

  SvarSlet
 22. Meget smukt sjal. Jeg synes den blå farve i sjalet er helt perfekt. Sokkernes ensfarvet er skønne og garanteret varme her i kulden, skønt det nu er forår. Den trøje du har strikket til din svigerdatter er superflot, men hun er også en køn pige. Jeg glæder mig allerede til næste indlæg med sjal og sokker :-)

  SvarSlet
 23. En skøn skøn farvekombination på sjalet. Heldige væsen, der får dette. Det er dejligt at skulle bruge fra lager og lave interessante farvesammensætninger - kreativiteten kommer i spil for at finde den bedste kombination. Det er lykkedes rigtig fint her.

  Dejlige skønne hyggesokkker - helt enkle - men lækre.

  SvarSlet
 24. Er helt vild med den farvekombination på sjalet, der kan man bare se hvad der kommer ud af at mangle garn, noget man slet ikke havde tænkt kunne lade sig gøre.
  Og sokkerne ser også skønne ud, håber heldet er mere med dig i denne måned, så du ikke skal trævle op igen.

  SvarSlet
 25. Uha, du har da haft lidt udfordringer her i februar. Alligevel ender du op med to flotte projekter. Så måske er du lidt af en strikkeheks, der kan trylle en truende fiasko om til en flot succes.
  Sjalet er så smukt. Som alle andre er jeg vild med farvekombinationen. 2 farver jeg ikke i min vildeste fantasi kunne have fundet på at sætte sammen. Og så er de så flotte sammen. Den kombination vil jeg skrive mig bag øret.

  SvarSlet
 26. Virkelig god afslutning på en flok rester. Jeg håber sokkerne varmer. Hav en god uge.

  SvarSlet
 27. Slikt et flott sjal!! Utrolig hvor fint fargene jobber sammen!

  SvarSlet
 28. Jamen Lene, hvor er det sjal bare blevet lækkert! Selvom jeg normalt ikke er det gult, er der altså noget over det, som er vældigt tiltrækkende - sol? forår?

  SvarSlet
 29. Jeg er bare så vild med den farvesammensætning, du har valgt til sjalet. Det er bare så smukt. Sokker med snoninger etc. er rigtig flotte - men de helt enkle er nu engang de mest funktionelle og behagelige at have på. Nu er jeg meget spændt på hvad du kaster dig ud i i marts ;o)

  SvarSlet
 30. Meget smuk farvesammensætning! Der er så mange fine ting i den bog, så det er svært at vælge.
  Jeg er også til hyggesokker...

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.