22. februar 2015

En nem lille sag

..... og så dog! Den begyndte som en helt anden model, nemlig Annette Danielsens Indlandsis - men allerede efter 1. mønsterrapport var jeg klar over, at det mønster simpelthen var for træls at strikke - i hvert fald lige nu. Det hindrede mig dog ikke i at strikke en mønsterrrapport mere, før jeg pillede op ;-) Jeg havde bare brug for en enkel bluse til min nye nederdel og så faldt jeg over denne i stedet:


Den stammer fra et Hendes Verden hæfte jeg fik af min søster og nej - den blev ikke helt så enkel som jeg havde håbet. Ærmekuplerne måtte jeg bruge temmelig megen kreativitet på, for der var fejl i opskriften - antal indtagninger og maskeantal tilsidst passede overhovedet ikke sammen. Dernæst var jeg nødt til at lave en ekstra hulrib-indsats ved brystet ellers ville taljestykket være endt deroppe!;-)


Men historien endte godt, jeg er glad for min nye bluse i skarp turkis. Garnet har været Irenes -  og jeg skrev lidt om det, den dag jeg påbegyndte projektet. Det er Isager Tvinni i en nu udgået farve - det blev købt på vores tur til Fanø og Irene og jeg diskuterede mere end en gang, hvor forargeligt det var, at en så smuk, klar farve nu udgik af Isager Tvinni paletten :-) Irenes absolutte yndlingsfarve var som bekendt turkis og deri kunne jeg jo kun erklære mig enig ;-)


Ferien er ved at være slut, den er nydt i fulde drag med hjemlige sysler, masser af motion og der er blevet strikket rigtig meget :-) Jeg har slået op til adskillige nye projekter, selvom jeg egentlig skulle færdiggøre igangværende projekter - lyder det bekendt? :-) Jeg har egentlig slet ikke lyst til at blive klogere :-)


Tak for alle jeres kommentarer til Lillefrøs tunika og medfølelsen i forbindelse med min kat. Hjertelig velkommen til nye læsere (hvis du som ny læser vil have besøg på din blog, så læg en kommentar, jeg kan simpelthen ikke nå at følge med hos alle).

Ha´ en rigtig dejlig søndag derude - her skinner solen fra en skyfri himmel :-)

Faktaboks
Design: Tillæg til Hendes Verden nr. 2, 2011
Garn: Isager Tvinni, 100% merino uld
Fra lager: Arv fra Irene
Anvendt: 147 g
Farve: Stærk turkis, nu udgået
Købt hos: Købt på Fanø - kan ikke lige huske navnet på butikken i skrivende stund
Pinde:  3
Str: M
Ny teknik: Nej
Bemærkninger: Jeg har stadig garn tilbage og overvejer en lille Kim Hargreaves cardigan fra North hæftet - 147 g til en bluse, det er jo ikke meget :-)

22 kommentarer:

 1. Det var en lekker modell, Lene. Og jammen er DU en lekker modell også, med den på.
  Det fine med dere, venninner av Irene, er at hun aldri blir glemt. Dere nevner henne stadig, feks med fargen turkis, som hun elsket, og garn dere har arvet fra henne, eller dere bruker knapper, som også kommer fra henne. Hun følger nok med på det stedet hun nok er, om så i sjelen, så ser hun hva dere gjør med arven fra henne <3
  Jada, alle kjenner jo til det med å starte opp noe nytt hele tiden. Faktisk har jeg avsluttet noen prosjekter i det siste, som ikke har blitt fulgt opp av noe nytt. Det er også deilig å bli helt ferdig med noe. Men neste uke har jeg bestemt at jeg fint kan starte opp med div nye prosjekter :)
  Her i Norge følger vi med på VM i Falun i Sverige. Og det er selvfølgelig skisport. Da er det populært å ha et strikketøy som man strikker på mens man følger med. Jeg har jobbet hele uken, men får repriser på tv når jeg kommer hjem fra jobb. Men desverre har jeg vært så trett at jekke har fått strikket rett meget. Det skal jeg gjøre noe med i dag.
  En fin søndag til deg også. Klem

  SvarSlet
 2. Jeg opgav også indlandsis... den skal strikkes... senere....
  Den blå er da lige i prik, sammen med nederdelen.
  Tø-hø... jeg slår da kun op til en ting... af gangen... de ligger i hver sin kasse!
  Det bliver for ensformigt med kuns et projekt!

  SvarSlet
 3. Åg for en flot nederdel. Den er jeg helt betaget af. Blusen er også pæn, jeg er imponeret over din evne til at få strik så pænt. Super skøn farve og rigtig fint at vide, det har sin helt egen historie

  SvarSlet
 4. Den ble i allefall veldig søt til deg :)

  SvarSlet
 5. Godt arbejdet lønner sig :-) den er super flot og klæder dig! Hi hi vist godt med ændringerne - nogle gange utroligt hvad det ellers kunne ende med....;-) dejligt du også har nydt din ferie med lige det du havde lyst til :-)

  SvarSlet
 6. Skøn bluse og som altid en flot model og farven i de blå toner klæder dig så godt. Et dejligt minde fra tiden sammen med Irene.
  Det der med at have flere projekter i gang det kender vi så godt.
  Måske ses vi til fiberfesten. Jeg skal på workshop om formiddagen

  SvarSlet
 7. Hvor er den flot til dig, og det er en skøn, skøn farve.

  SvarSlet
 8. Oj, hva jeg har gått glipp av! Nydelige blå kreasjoner både her og under her også. Du er en flott modell!
  Ditt Lillefrø begynner virkelig å vokse til, så søt i sin flotte kjole:)
  Nyt søndagen videre, her durer TV'n på skiVM og jeg strikker;)
  Klem

  SvarSlet
 9. Så fin og enkel bluse, - i en farve, der trods alt skaber lidt opmærksomhed. Den klæder dig rigtig godt.

  SvarSlet
 10. Smart å legge inn en mønsterrapport på bærestykket. Det ble veldig fint :-)

  SvarSlet
 11. Hvor er den osse rigtig fin !

  SvarSlet
 12. Bare helt perfekt til din nederdel, og så at du har strikket den af Irene's garn, det tænker man jo på mens man laver den.
  Godt du klarede indtagningerne, om det så skyldes manglende korrektur eller dårlig skrevet opskrift.

  SvarSlet
 13. Sikke en fin bluse og farven er bare super flot til dig. Utroligt at man kan starte et sted og så ender med at blive et helt andet resultat.

  SvarSlet
 14. Fin, flot og enkel bluse, som passer perfekt til din nederdel. Ærmerne ser helt perfekte ud med Lene finish.
  Det er en meget smukt tyrkis blå - meget klar i farven, og en rigtig Lene farve.

  Vi var hos Birgitte i dag, og hun strikkede også i Irene garn, så lageret får ben at gå på rundt omkring i strikkeklubben. Godt at der kommer noget fint strik ud af det. Var lige forbi hendes blog, der stadig findes, og fik en klump i halsen over hendes sidste indlæg.

  SvarSlet
 15. Den bluse er blevet rigtig flot - og den passer perfekt til din desigual nederdel. Det kan godt betale sig med lidt kreative ændringer, så den bliver som du ville have den :o)

  SvarSlet
 16. Det var da en skønne model i en dejlig farve. Den er rigtig klædelig til dig - og nederdelen.

  Også her er der gang i masser af projekter - der bliver strikket på dem efter humør - og situation :-)
  Sådan er det - og det har jeg det fint med.

  SvarSlet
 17. Jeg trykker på knappen, synes meget godt om. Jeg kan kun tilslutte mig hvad der allerede er skrevet. Smuk

  SvarSlet
 18. Jeg vil give Sylvia ret du er også en lækker model. Her ville 147 g. desværre ikke række.
  God du selv kan finde på og rette til, så det passer. Jeg tilslutter mig koret: skøn farve.

  SvarSlet
 19. Hvor er den bare god.Helt perfekt til den nye nederdel, og hvilken farve. Altid rart at kreere noget godt af garn med en historie. Jeg kan huske jeg mødte Irene og dig på "hovedgaden" i Sønderho på Fanø det år:-)

  SvarSlet
 20. Stor fine bluse har du strikkt... en hyggelig modell du har arbeitet. Så
  deilig for fantastisk skjørt. Absolut fint.Jeg liker bå fargene. Hyggelig den lille armbånd.
  Nå kan komme våren!
  Ha en riktig fin uke.
  Klem og varme hilsen fra Viola

  SvarSlet
 21. Du har jo lavet modellen helt om, og saa kan man vel med rette kalde det en "Irene Bluse". Det var helt hyggeligt at laese hendes navn igen og mindes. Det er maerkeligt som visse mennesker og haendelser kan saette sine spor for Irene, Mickael og jeg var jo i og for sig "kun" blog-bekendte. Hoerer strikkeklubben lidt til Mickael?????
  God arbejdslyst. Min "ferie" er blevet forlaenget. Mand og boern er vel hjemme igen og jeg leger sygepasser for min far.
  Det med at blive "klogere", dét bliver vi aldrig lol, men saa laenge haabet og intentionerne er der skal man vist aldrig sige aldrig haha.

  SvarSlet
 22. Jamen Lene, du har da travlt, hvis du gerne vil læse alle DINE læseres blogge. Jeg beundrer dig for de søde kommentarer du lægger så mange steder. Det får jeg slet ikke gjort.
  Flot bluse til en sød nederdel. Vi ses på Fiberfesten. Jeg skal ikke undervise, så jeg har masser af tid til snak - dejligt.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.