18. august 2013

Lokal støtte

En af de store fornøjelser i sommerferien er altid at besøge garnbutikker langt væk :-) I år havde jeg tænkt at foretage et genbesøg hos Tind Textil & Kunst og tage en tur omkring Ho-strik, men der blev simpelthen ikke tid til nogen af delene. I stedet besøgte jeg "den nye" garnbutik i Aalborg, kaldet "den nye", selvom den vist efterhånden har ligget der i henved 2 år? Nogle gange er det nemmere at gå over åen efter vand, faktum er, at jeg af forskellige grunde ikke har nået at kikke nærmere på den, så nu skulle det være. Samtidig kunne jeg jo introducere Lillefrø til hendes første garnbutik :-)


Som I kan se, kom jeg ikke tomhændet ud af butikken, der viste sig at være smuk og velindrettet og fører en lang række af de kvaliteter, jeg elsker, bl.a lammeuld fra Filcolana, Let-Lopi fra Istex, Drops alpaca, lækre Gepard-kvaliteter og meget, neget mere. Lillefrø gjorde store øjne, da hun så alle farverne, der var alligevel mere at kikke på end farmors garnreoler derhjemme ;-) Jeg var faktisk på udkig efter noget bestemt.


For efterhånden flere år siden købte jeg et enkelt nøgle Filcolana lammeuld i denne fuldstændig forrygende lysende blå farve. Jeg har længe gået og kikket på det og gerne villet strikke en cardigan, men ingen cardigan ud af 100 g garn! Og tænk - der i Hønsestrik lå to bundter lysende blå og tiggede om at blive taget med hjem, så heldig kan man være. Som I måske aner på billedet har både indfarvning og spinding ændret sig henover tid, men det løser jeg ganske enkelt ved at strikke skiftevis 2 pinde med den ene og den anden kvalitet, så blender det hele til sidst :-) Åh jo, så havde de også Let-Lopi i den helt samme farve, så jeg måtte jo .........! Jeg elsker det islandske garn til rigtige udendørstrøjer - bedre, mere holdbare, varme og fnugfri trøjer fås ikke og så kan man købe det i de mest utrolige farver til meget rimelig pris.

Jeg fik også besøgt en butik lidt længere væk som jeg stadig kalder "lokal", selvom den ligger 35 fra Aalborg. Marianne har for længe siden skrevet om den her. Det er Knudegarn i Lønstrup.


Jeg er i Lønstrup mange, mange gange hvert eneste år både sommer og vinter - det er i den grad en af Nordjyllands allerdejligste pletter og nu er den blevet yderligere forskønnet ved, at der er åbnet en garnbutik/kreativt værksted, der bl.a. sælger plantefarvet garn fra fårene, der trasker rundt ved Rubjerg Knude. Hvis I kigger godt efter, kan I se Marianne røre i gryderne ovenfor. Og se lige, hvor fint det bliver:


Det er en stor og smuk butik, hvor der også er plads til, at man kan sidde og strikke en pind eller to.


Jeg kom til at tage opskrift og garn med hjem til denne model. Det grå garn fra knudefårene er meget, meget, meget smukt og jeg glæder mig til at komme i gang


Færdigt strik? Nej, jeg har travlt - og så behøver jeg ikke tale alt for højt om, at jeg er inde i en fase, hvor jeg starter nye projekter hele tiden og derfor ikke får noget gjort færdigt ;-)

I eftermiddag skal jeg mødes med strikkesøstrene og får forhåbentlig tid til et par pinde på et af de lyseblå projekter.

Ha´ en dejlig søndag derude :-)

30 kommentarer:

 1. Sikke nogen skønne butikker du har besøgt. Jeg er vild med trøjen du har købt ind til

  SvarSlet
 2. Jeg er enig, det er to dejlige butikker! Jeg glæder mig til at se mere til din cardigan i den skønne blå farve.
  Lønstrup er en vidunderlig plet året rundt i det nordjyske!

  SvarSlet
 3. Så fint et bilde av deg og Lillefrø. Det er smart å introdusere dem tidlig for det de vil drive med senere i livet.
  Sophia lå i vogn i stallen, ble med på hestetur til DK da hun var litt over året, og satt på en ponni da hun var 1.5 år. Og du vet jo hva hennes favorittsyssel er nå, nemlig hest og ridning!!!! Veldig viktig å starte tidlig, altså.
  Før, da ferjen til DK dro til Frederikshavn, tok jeg toget til Aalborg på dagstur, og ferjen hjem igjen på ettermiddagen . Nå går den til Hirtshals, og det blir ikke enkelt å gjøre det nå.
  Lønstrup er en by i mitt hjerte, hor jeg alltid er. Innom hvis jeg er på Jylland. En ny garnbutikk der, er verdt et besøk......hm
  Den grå, hullete genser er bare lekker. Og om du starter på noe nytt hele tide, så får du jo nye plagg om en stund. Slik gjør jeg det også . Du kan jo vise oss litt underveis.
  Hilse til Gitte i kveld, og ønsk henne god bedring.
  Sylvia

  SvarSlet
 4. Skønne butikker du har besøgt. Tind og Ho er også gode. Besøger jævnligt den i Ho. Når man har gang i mange projekter bliver der jo også pludselig flere ting færdige på en gang. God fornøjelse i eftermiddag. Her er det strikkevejr.(Regn og rusk)

  SvarSlet
 5. Det må være din indflydelse der gør at hun ikke tømmer hylder og roder det hele til..... Da Lise var mindre sagde jeg altid "kun kigge" - men barnet gik ind for den fylde oplevelse med både øjne og hænder. Kunne få decideret stress hvis der var dyre keramik eller glasting på hylderne - det er gået over nu - næsten. Lise elsker at komme i f.eks. Bahne hvor der er alt muligt.....

  Altså den grå trøje - jeg tror der står Gitte på den!

  SvarSlet
 6. Den fulde oplevelse.....

  Altså de stavefejl!

  SvarSlet
 7. God ide, at vænne Lillefrø til garnbutikker med det samme.
  Det får hun brug for i fremtiden ;-)
  Sikke nogle lækre ting du har købt. Dejlige butikker. Der kom lige lidt mere til listen over butikker der skal besøge engang ;-)
  Ses snart!

  SvarSlet
 8. Det er da vist på tide, du har fået besøgt Hønsestrik, som holdt 1-års fødselsdag den 8/8
  Jeg har stadig et besøg i Knudegarn til gode, det må jeg da vist få gjort noget ved

  SvarSlet
 9. Det lyder som om vi skal have planlagt ture til de kanter. Tak for tippet :)
  Godt du sørger for at få Lillefrø i den rigtige retning ;)

  SvarSlet
 10. Jeg besøgte Hønsestrik i sommer da jeg havde en eftermiddag i Aalborg. Den er hyggelig og ekspedienten var sød og hjælpsom. Butikken i Lønstrup ser spændende ud, en skam det er så langt fra København

  SvarSlet
 11. Dejlig tur du har været på og lille frø bliver godt opdraget. Det er en dejlig farve garn du har købt, det skal nok blive godt.

  SvarSlet
 12. Hold da op sikke en indkøbstur du har været på. Jeg kender slet ikke de omtalte garnbutikker, så det var spændende at høre om.
  Dejlige indkøb du har gjort, især den grå uld ser helt fantastisk ud.
  Jeg kan godt huske den blå lammeuld, har selv haft kigget efter den, for farven er altså bare superflot.

  God ide at introducere Lillefrø til garnbutikkerne, det er aldrig for tidligt at lægge kimen.

  SvarSlet
 13. Virker som en helt perfekt måde at fordrive tiden på. Og så glæder jeg mig over at næste generation tidligt indvies i vores "helligdomme". ;0)

  SvarSlet
 14. Tak fordi du viser billeder fra Knudegarn. Jeg er netop engageret til et kursus i oktober i butikken og jeg har haft svært ved at finde billeder, så jeg kunne se hvilken slags butik det var.
  Jeg har lånt et sommerhus, så jeg kan blive et par dage i området, det er jo ikke så tit jeg kommer på de kanter.
  Håber at du senere får tid til et besøg i Ho og Tind. Vi arrangerer kurser sammen med Jane i Ho.
  Jeg mødte også Edith fra Hønsestrik på messen i Vejle, og hendes hjælper, Trine, som laver de flotte garnskåle.
  Så alt i alt er der meget bekendt i dit indlæg.
  Selvfølgelig skal Lillefrø lære at færdes i garnbutikker.

  SvarSlet
 15. Tak for tippet til de to garnbutikker - dem må jeg besøge. Altid dejligt at komme hjem med noget nyt garn i god kvalitet, og at have nye projekter klar. Heldig at du fandt det blå garn, held og lykke med trøjen.

  Lønstrup er en dejlig lille ferieby. Skønt der er kommet en ny i strikkebutik her, den ser meget spændende ud - sikke flotte farver garn du har taget billed af. God ide at introducere Lillefrø til garnbutikker:_)

  SvarSlet
 16. Uha da da for nogle dejlige indkøb!

  SvarSlet
 17. Lillefrø kan da bestemt strikke inden hun fylder 3 med al den positive indflydelse :-)

  Tak for idag. Godt at blive fyldt op med god energi :-)

  SvarSlet
 18. Wauw for skønne butikker du har besøgt, er da helt vild med de billeder af det garn fra Lønstrup, bare det dog ikke tog en halv dag at køre derop.
  Glæder mig til at se den grå model strikket, for den ser da godt nok sød ud.

  SvarSlet
 19. Sikke skønne steder du har besøgt - og smukt garn du fik med hjem .
  Altid dejligt at høre om gode garnsteder rundt i landet :)

  Marianne

  SvarSlet
 20. Ååå hvor jeg misunner deg alle de flotte garnbutikkene og alle dine strikkesøstre..Det er ikke slik her i Norge..Og du holder deg godt, det MÅ jeg få sagt :) Hilsen Beth

  SvarSlet
 21. Tak for dit besøg i Knudegarn - det var rigtig hyggeligt at hilse på dig - giv besked næste gang du kommer, så kunne vi måske mødes med kaffe og strikketøj.
  Tænk dig, det er først nu for nyligt at jeg har opdaget "Hønsestrik" - det er vist på tide at jeg kommer på en lille bytur til Aalborg.

  SvarSlet
 22. Ja, selvfølgelig måtte du....
  Måske jeg skal kikke nærmer på dine link.Jeg har lige været i tur i Århus og sikken en masse lækkert garn, men som de siger "vi har en husleje at betale" Hvilke betyder jeg gå der fra tomhændet. Og jeg har jo rigeligt på hylderne.

  SvarSlet
 23. hej Lene
  også jeg har været på besøg i Hønsestrik, og blev imponeret over det store og gode udvalg. Dejligt med sådan en god strikkeforretning her i Aalborg. Det er heller ikke så længe siden jeg så den første gang :o) - inspireret af blogindlæg her på kanalen.
  Heldigt for dig du lige fandt noget garn du kunne bruge.
  Knudestrik kender jeg slet ikke - men det kunne bestemt motivere til en tur til Lønstrup.

  SvarSlet
 24. Dejlig dag du fik m lillefrø. Og den grå sag fra butikken i lønstrup ser super lækker ud. Glæder mig til at se mere til den og til den fine blå
  Ha en dejlig sensommeruge ;-)

  SvarSlet
 25. Den Ålborg butik må jeg da have kigget nærmere på når jeg er tilbage på arbejde igen. Sikke da nogle fantastiske farver på kjolen der hænger udenfor butikken... Glæder mig til at se den smukke blå cardigan... og den grå hul-bluse...og alt det andet du har gang i :-)

  SvarSlet
 26. Hov....Den butik i Lønstrup har jeg ikke opdaget. Vi har tidligere boet i Lønstrup og har nu sommerhus i Tornby, så turen går ofte dertil. Glæder mig til at se deres smukke garn.

  SvarSlet
 27. "Liten krok skal tidlig krøkes for å bli en god krok". Norsk ordspråk

  Det synes jeg lyder godt at den lille prinsessen allerede har blitt introdusert for garnets gleder. Du skal se at hun kommer til å strikke sammen med farmor om ikke lenge.

  Å finne nye garnbutikker når man er på reise, er da en del av turen. Personlig opplever jeg det som et lite høydepunkt dersom jeg kan komme hjem med litt ekstra ull i en pose....

  SvarSlet
 28. Fine butikker, og det er jo vigtigt at introducere de små til garnbutikkernes glæder i en tidlig alder :)

  Jeg er for øvrigt helt vild med den pose, du har på armen :)

  SvarSlet
 29. Dejligt med skønne garnbutikker og når du så endda havde fornøjelse af Lillefrø og garnbutik samtidig så bliver det jo ikke meget bedre!!!!

  Den grå bluse med hullerne er da superlækker - den glæder jeg mig meget til at se!

  SvarSlet
 30. Dejlige steder du har været :-)

  Jeg har endnu aldrig prøvet Filcolana garn, men har hørt en del om det. Måske jeg skulle prøve det ;-)

  Hvorfor er netop dét så godt?

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.