29. juli 2011

Med fare for at fornærme

.... mine sjællandske læsere: I har altså ikke noget, som vi ikke har ;-) Det skulle da lige være denne her:


Danmarks ældste endnu levende træ, Kongeegen i Jægerspris nordskov, der skønnes at være mellem 1400 og 2000 år gammel. Stadig forbløffende, selvom store dele af træet forlængst er brækket af eller afgået ved døden.
Eller dette her, som nok er den skønneste oase, jeg har fundet på en regnvejsdag:


Chokolademageriet i Hillerød. Med duften af chokolade i næseborene, fik vi serveret hjemmelavede flødeboller og varm chokolade med chili og hvis nogen skulle synes, det er rigeligt kvalmt, så kan jeg kun sige, at det er det ikke, når man er kold og forfrossen og har vandret rundt i regnvejr i dagevis ;-) Mange, mange kilometer foregik i silende regnvejr, men man har vel en vandringsmand i maven!

For mange år siden, satte jeg mig det mål, at jeg vil kende mit land og Sjælland er et af de få steder, jeg aldrig har besøgt. Det vil sige, selvfølgelig har jeg været i København og Roskilde, men aldrig "på kanten", så årets sommerferievandretur foregik hovedsagelig på Nord- og vestsjælland. For det meste i øsende regnvejr, men den dag vi besøgte Camilla Plums Fuglebjerggård viste vejret sig endelig fra sin bedste side


Jeg tror, at kvaliteten af et besøg på Fuglebjerggård er meget afhængig af vejret - økologisk landbrug gør sig absolut bedst, hvis det ikke regner ;-)


Hos Camilla Plum fedtes der ikke med portionerne - derfor pointerer jeg lige flere gange, at vi delte ;-) Vi delte Citronkage m. hyldeblomstsirup og rysteribs og vi delte Ribslagkagen - det smagte fuldstændig forrygende. Forinden havde vi delt "verdens bedste kartoffelmad" bestående af en tyk skive hjemmebagt rugbrød, små økologiske kartoffelskiver on the side, hjemmelavet mayonaise med estragon (helt bernaiseagtigt), masser af purløg og rå løg. Den røg så hurtigt ned, at vi glemte at tage et billede. Vi trillede næsten derfra. Og bedst af alt, jeg fik købt en Løvstikke som ellers er blevet udryddet i haven i forbindelse med, at min mand gravede ud til kattegård og som jeg ikke har kunnet opdrive på planteskolerne i Aalborg ;-)


Her står jeg på Vejrhøj i Odsherred og forsøger at fremmane lidt solskin - det var godt, at Endurreisn var med, for jeg havde god brug for en islandsk trøje i det danske sommervejr :-) Vejrhøj-buen kaldes Sjællands mest imponerende højdedrag ;-), der er placeret mellem tre farvande: Nekselø Bugt i vest, Sejerø Bugt i nord og Lammefjorden i øst. Og nej: Så højt er det heller ikke ;-)

STRIK? Masser. Dog er der ikke så meget færdigt, fordi jeg arbejder på MANGE fronter på én gang. Bla. er jeg gået i gang med et kæmpe tæppe-sjals-resteprojekt i neverkont, inspireret af Ingerlise.

Lady MacDuff 2 er dog forlængst færdig, men kan ikke fremvises før jeg har været på endnu et besøg hos Birthe Sahl, for jeg har kun 2 røde knapper og skal bruge 6. Kim Hargreaves Embrace mangler halvandet ærme, så er den også snart klar. Men mere om dette i næste indlæg, hvor jeg også må fortælle lidt om de garnkøb, jeg har gjort i sommer - selvom der slet ikke skulle ha´ været nogle ;-)

I ferien har vi også cyklet ved Skagen og vandret ved Vorupør, men jeg må jo prioritere kraftigt, når nu dette er en strikkeblog ;-)


Her er ferien ved at være slut, men det gør jo ikke så meget, når hverdagen er god.

Ha´ en god fredag derude:-)

24 kommentarer:

 1. Heisann
  Så fine bilder. (og selvfølgelig kjole og Islandsk trøye, som du har på....)
  Jeg har hatt lyst til å dra til Skagen i hele sommer (min mann var der, på festival)og jeg fikk enda mere lyst, når jeg så deg sykle der.
  Men, min siste ferieuke blir nok her hjemme, med malingspann og rydding. Vi skal få ferdig et rom i kjelleren, for ungene, og overnattingsbesøk.
  Ellers så disse kakene helst vidunderlige ut, og jeg hadde fint klart å spist dem opp alene, begge to (men jeg har ikke godt av det, siden jeg egentlig må tape noen kg som plutselig har kommet , helt uanmeldt, uff!)
  Ha en fin weekend.

  SvarSlet
 2. Jeg bliver ihvertfald ikke fornærmet, men OK er heller ikke fra sjælland. Viser bare hvor smukt og mangfoldigt vores lille land i virkeligheden er.
  Jeg skal ikke ret langt væk fra Lolland, før jeg nærmest falder i svime over et højdedrag eller en dal, hernede er der bare fladt, som i FLADT.
  Lækker, lækker trøje du har på.
  Ha en god dag.

  SvarSlet
 3. Jeg bliver ikke fornærmet, men der var nok også andet som vi har på sjælland, som ikke findes i jylland. Men sikke en dejlig tur I haft. Hillerød er min fødeby, ærgeligt at I ikke så barok-haven.

  SvarSlet
 4. Smukke billeder du har taget, og hvor ville jeg gerne have set Camille plums have. Dejligt at du fik din løvstikke. Den der chokoladebutik ser nu heller ikke værst ud .-)

  SvarSlet
 5. Camille Plums have og cafe ville vi også gerne se. Sikke nogle lækre kager i fik til dessert, nam nam.
  Din Islandske trøje ser bare flot ud i den sjællanske natur. Samt passer til vejret :D
  Og rigtigt den danske natur er forskellig artet, den ændre sig hvor man kommer frem.

  Jeg har jo også nærmest kopieret Anaïs fra dig :D Den er bare enorm flot.

  Også en god fredag til dig.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 6. Det er en rigtig god idé at tage rundt i vort skønne land. Jeg har boet på Sjælland i 22 år, og der er rigtig mange dejlige steder - som du jo også fandt ud af.

  SvarSlet
 7. Det er bare skønne feriebilleder du har fået. Du har ret- hverdagen er heller ikke at kimse af- når bare den er god.

  SvarSlet
 8. Så deilig med ferie :O)
  Klem Fredrikke

  SvarSlet
 9. Så filosofisk og dejlig
  slut bemærkning du kommer med.

  SvarSlet
 10. Sikke nogle flotte billeder. Ingen fornærmede miner her - fra en Jyde som blot har boet på Sjælland i snart 14 år :-) Men der er mange gode steder i lille Danmark. Hvor er den smuk din Islandske trøje, den kunne godt blive til et efterårsprojekt til samlingen.
  Glæder mig til flere strikkebilleder.

  SvarSlet
 11. Dejligt at høre og se jeres oplevelser ud i det danske land. Vi opdager flere og flere steder, vi må se, men den gamle eg ved Jægerspris har vi dog set, også en sommer, hvor regn var et almindeligt foretagende. Der var så sumpet i området, at vi nær havde siddet fast i dyndet med cyklerne.
  Tak for de flotte billeder.

  SvarSlet
 12. Det er slett ikke dumt å være turist i eget land, der har jeg mye å se ennå her til lands;)
  Din islandske trøye er så flott at man blir i godt humør til tross for været:)
  Mange gode saker å se her; jeg skal bake en kake til helgen, men forøvrig må jeg stort sett være kakefri:O)..men ferie er litt ferie der også:)
  Ha en flott weekend, knus fra Midtnorge i regn og vind:)

  SvarSlet
 13. Hvor er det nogle skønne billeder Lene....min kære far sagde altid han ikke ville se noget af udlandet før han havde set hele Danmark og her regnede han Grønland Island og Færøerne med....han kom aldrig til udlandet men nåede at se hele det Danske rige.

  Har vist desværre forsømt din blog en smule men kan se du har besøgt
  en skøn skøn "knappe butik"....savle savle....der ville jeg overhovedet ikke kunne begrænse mig ;-))

  kh Jane

  SvarSlet
 14. Prisværdigt initiativ at vandre i sit eget land, men det var synd med regnvejret. Jeg ville ønske jeg havde dit vandregen, men om lidt skal jeg i det mindste gå et par kilometer ned til Præstø by.
  Dejlige feriebilleder - og jeg glæder mig til at se noget af strikketøjet, kan du ikke bare vise mcDuff fra ryggen i første omgang?

  SvarSlet
 15. Skønne billeder og dejlige omgivelser. Jeg er enig, det er vigtigt at tage på tur i sit eget land også ;)
  Jeg har skrevet chokolademageriet bag øret, for det må vist blive til et besøg, når det nu er "i nærheden" ;)

  SvarSlet
 16. Sikke da nogle dejlige billeder!
  Og det lyder som om i trods vejret har haft en rigtig god ferie :-)
  Vi andre har også haft noget bøvl med vejret.
  Vi vil jo gerne blive færdig med at male træværk udenfor.
  Men forhåbentlig sker det nu. Vejrudsigten ser ihvertfald lovende ud de næste par dage :-)

  SvarSlet
 17. Det lyder som om I har haft en dejlig ferie på trods af vejret:-) Men I skulle nu prøve at besøge Møn også(siger Mønboen). Der er en helt speciel natur og mulighed for nogle meget smukke vandreture.

  SvarSlet
 18. Dejlig billedreportage fra jeres dage på sjælland m.v.
  Din trøje kommer helt til sin ret på billedet. En skøn model som man altid skal have med ;-) Nu så jeg den jo også tæt på da vi var i Saltum, og den er så smuk!

  Lyder spændende med din LMcD nr. 2 og KH-projektet.

  SvarSlet
 19. Vi har stort sett feriert årlig på Sjelland i løpet av de siste 10 årene, og har forelsket oss helt. Det er stor forskjell på å oppleve Sjelland i sol-eller regn, dessverre er dere utstyrt med omtrent det samme ustabile sommerværet som vi har i Norge. - Helt fantastisk når det er sol, men ganske pyton når det regner. - Da er det godt å kunne ty til Chokolademageriet i Hillerød.

  SvarSlet
 20. Skoenne feriebilleder.At man skal kende sit land har du helt ret i, men alt for faa goer det (suk). Jeg har boet paa Sjaelland i 13 aar og siger at Jylland har en masse som Sjaellaenderne ikke har og omvendt. Gudskelov der skal lidt af hvert til for at lave en verden (smil). Glaeder mig til at se dit garnindkoeb.

  SvarSlet
 21. Hvor er den Endurreisn altså bare helt fantastisk smuk!

  SvarSlet
 22. Det ser ud til du/I har haft en skøn ferie. Godt du fik dig anskaffet en Løvstikke fra Fuglebjerggård underligt at du ikke kan få den i en planteskole i Ålborg.

  Flotte billeder du har taget, især det hvor du står i din islandske trøje og skuer ud over højdedraget;O)

  SvarSlet
 23. Jeg mente din smukke Endurreisn - ikke islandske trøje, sorry:O)

  SvarSlet
 24. Sikke nogle dejlige billeder af jeres ferie, hvor ser der dejligt ud.

  Jeg er håbløs bag ud med kommentar men det er der ikke så meget at gøre ved her om sommeren ;-)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.