18. juli 2011

Birthe Sahls knapper

Birthe Sahl har haft keramisk værksted i Halvrimmen i godt 35 år. I begyndelsen lavede hun skåle, potter og pander, men nu koncentrerer hun sig næsten udelukkende om knapper, sjalsnåle og smykker. Jeg vil hellere lave 1000 knapper end 10 krus, for det er meget sjovere, siger hun selv.


Butikken er virkelig et besøg værd - der er knapper og smykker OVERALT og det må være næsten umuligt at gå tomhændet hjem, for Birthe Sahl laver knapper i så stort et udvalg af farver, at der kan findes nogle til enhver striktrøje ;-) Her er jeg ved at finde knapper til Irene, nogle af dem jeg købte var stadig varme og kom lige fra ovnen.


Sammenligningen med en slikbutik er nærliggende


Dette er ikke marshmellows, men "perler" der skal glaseres til halskæder


Både søn og svigerdatter og naturligvis min altid trofaste fotograf ;-) var med og jagten på de rigtige knapper var intens.

Og for lige at betone hvor fokuseret jeg var - denne skulptur lagde jeg først mærke til, da jeg så billederne efterfølgende ;-)


Her et par eksempler på "frisk-fra-ovn":Birthe Sahl bor Aalborgvej 18, Halvrimmen, 9460 Brovst. Rigtig god fornøjelse :-)

PS: Birthe Sahls vasketip, hvis knapperne skal vaskes med i maskine - pak dem ind i folie. Jeg vasker alt mit strik på uld skånevask og har aldrig været ude for, at knapperne er gået i stykker, men det siger sig selv, at keramikken kan klaske sammen med vaskemaskinetromlen, så vær forsigtig!

35 kommentarer:

 1. Tak for en dejlig reportage.
  Jeg har heller aldrig haft problemer med at knapperne gik i stykker i vask. En enkelt er knækket ved påsyning, men den må jo ha haft et svagt punkt. Det hører med, når man vil bruge så fine keramikknapper.

  SvarSlet
 2. Åhhhh, det er jo en slikbutik :)

  SvarSlet
 3. Sikke nogle smukke knapper. Godt hun ikke har en online butik, for så var jeg straks alt for fristet til at handle. Jeg har 2 smukke læderarmbånd med hendes knapper på, som jeg er ret vild med.

  SvarSlet
 4. Tusind tak for en rigtig dejlig reportage.sli Hvor er det surt at bor på sjælland. Det kunne være skønt at besøge denne "slikbutik".

  SvarSlet
 5. HOLD DA OP, siger jeg bare. Jeg ville gå HELT amok og min mand ville kunne barbere sig med Dankortet bagefter.

  Hmmmm... måske værd at tage turen helt fra København i august... og jeg, der hader, at køre langt i bil...

  SvarSlet
 6. Der skal manden vist sættes af med en STOR øl, på en cafe ;)
  Hold lige op, alle de skønne knapper ;)
  Tak for tippet.

  Yt

  SvarSlet
 7. Det ser fantastisk ud :-) Der må jeg vist forbi ved lejlighed. Indtil da har jeg heldigvis en del af Birthes knapper på lager. Her øst for storebælt forhandles de af Louise på landet.

  SvarSlet
 8. Ja, det ser da fantastisk ud - bedre end en slikbutik for man bliver ikke tyk - kun flottere :-)

  SvarSlet
 9. Wauw sikke en lækker butik:)

  SvarSlet
 10. Knapper er viktige, de er prikken over i'en på et flott plagg. Her ser jeg du er i en godteributikk:O)
  Nyt gode dager, klem fra meg;)

  SvarSlet
 11. Ha ha, knapper frisk fra ovnen - den er god!

  Det ser godt nok ud til at være knappe-paradis!!!

  SvarSlet
 12. Wauw - det ser godt ud.
  Jeg har aldrig besøgt Birthe, men kender hendes knapper og de er fantastisk flotte, og jeg kan da se at det er et sted der er værd at gæste.

  SvarSlet
 13. Wow, det er nesten for godt til å være sant!!!! Det er en skikkelig godtebutikk!
  Jeg kjøper også knapper av en keramiker, til å selge i butikken. Nå er vi snart tomme, ser jeg.....
  Men denne butikk er verdt et besøk.
  kanskje neste gang jeg kommer forbi...

  SvarSlet
 14. Ja jeg ved jo, at de knapper er fantastiske:-) Jeg synes den butik ser bedre ud end en slikbutik:-) Den må jeg da bare besøge engang

  SvarSlet
 15. Sikke da mange smukke knapper - og så er de lavet i keramik. Skønt. Håber du havde en dejlig ferie, og af Fru Plum havde den ønskede krydderurt. Dejlig at møde dig :-)

  SvarSlet
 16. Hvor er det bare flotte knapper :)
  Mon hun sender til Sønderjylland?

  Sådanne knapper gør vist ethvert stk. tøj/strik ære.

  Det var en flot reportage fra Nordjylland.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 17. Nøj, det er da en slikbutik der vil noget. Hold da op, jeg ville vist gå i koma hvis jeg kom derind, så kunne jeg da slet ikke bestemme mig. Tak for en god beskrivelse og smukke billeder.

  SvarSlet
 18. Det var dog en flot rapport fra Birthe Sahls butik. Jeg har været hos Birthe og handle knapper en gang, og jeg skal faktisk til Blokhus i august, hvor jeg har tænkt mig at besøge hende igen. Det glæder jeg mig meget til, så tak for den nøjagtige adresse.

  SvarSlet
 19. Det ser søreme rigtig godt ud med alle de knapper, dér er jeg da vist nødt til at kigge ind en dag

  SvarSlet
 20. Tak for et meget dejligt indlæg. Det er jo præcis knapperne der sætter prikken over i´et. Sikken et udvalg, jeg er nærmest mundlam. Øv, da også! Hvorfor bor jeg på sjælland? Nå jo her er resten af min familie. :-)

  SvarSlet
 21. Måske næste års sommerferie skal gå til det område ;)

  SvarSlet
 22. Skønne billeder, der viser dit engagement i projekt "find de rigtige knapper".
  Øhm, jeg har endnu ikke haft brug for knapper (fordi jeg ikke har strikket mine cardigans færdige!!!), men den dag kommer jo nok hvor selv jeg får brug for knapper og så er det dejligt at vide hvor de smukkeste af slagsen findes!

  SvarSlet
 23. Det er en adresse, som bliver skrevet op til vi kommer på de kanter. Meget smukke sager og et interessant reportage.

  SvarSlet
 24. Jeg har selv handlet hos Birthe Sahl flere gange og hver gang er en oplevelse. Hun giver sig altid god tid, uanset hvor meget eller lidt du handler. Har foreslået hende at gå on line, men desværre! Men besøget er osse tusinde gange bedre ;o)

  SvarSlet
 25. Jeg savler......
  Håber hun kommer til Fanø.

  Smukt, smukt billede af dig og skulturen.

  SvarSlet
 26. Sikke en oase! Der MÅ jeg komme på besøg en dag og vil gerne have en pose blandede bolcher for mere end en ti'er :-)

  SvarSlet
 27. Nøj, det ligner det rene slaraffenland. Ærgerligt, at der er så langt fra mig til Brovst :-)

  SvarSlet
 28. Ahh, sånne butikker er livsfarlige. Har kikket litt på nettet og ser at hun lager mye vakkert. Dessverre er knappene hennes ikke så tilgjengelig her på berget, men vi har jo alltids nettet..

  17 åringer kan være ganske nådesløse, frustrerende og veldig søte. Har lært at humor er livsnødvendig når man deler hus med ungdom. :) Husbonden sier det er for at vi skal synes at det er ok når de flytter. :)

  SvarSlet
 29. Sikke en "slikbutik" eller "knappebutik" - hvor er de smukke og farverige Birthe Sahls knapper. Der må jeg på besøg engang.

  Tak for den fine reportage:)

  SvarSlet
 30. Sikke da en fantastisk butik!
  Den er jeg da helt sikkert nødt til at besøge engang!
  Tak for en dejlig rundvisning :-)

  SvarSlet
 31. Sukk!Eia var vi der,men,det hadde vært farlig for lommeboken!Ha en flott dag!Synnøve fra Norge

  SvarSlet
 32. Det ser ud til at være et rigtig fantastisk sted at besøge... og helt rigtig sammenligning til slikbutikken. Mon ikke man skal sørge for kun at have et begrænset antal kontanter med og huske at gemme dankortet væk? Jeg tror, jeg ville have svært ved at modstå fristelserne ;)

  SvarSlet
 33. Ja det er jo som en slikbutik, hvor er de fine de knapper hun laver.

  SvarSlet
 34. Det er det rene slaraffenland at besøge Birthe Sahls butik. Og så udvikler hun sig hele tide. Har lige set hendes sidste nye påhit med knapper udformet som puslespilsbrikker. Ovenikøbet får man en helt fantastisk personlig betjening.
  Kan kun anbefales...

  SvarSlet
 35. Jeg elsker Birthes knapper, og har været mere eller mindre afhængig af dem i de sidste par år. Når man er i Nordjylland er hende værksted et must-besøg.

  /Louise

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.