2. september 2017

En lille bunke brudesjal

Brudesjalet er færdigt og afleveret. Det forløb ikke uden bridezilla agtige scener, dog i dette tilfælde mest forårsaget af svigermor ;-) I får et lille kik på sjalet her - ellers skal det nok ses sammen med bruden, hvis hun vil give sin tilladelse til det :-)


Min svigerdatter og jeg havde en stofprøve med fra brudekjolen og den matchede perfekt Ito Sensai garnet. Da sjalet skulle prøves med brudekjolen fandt vi ud af, at det var en forkert stofprøve vi havde fået og derfor blev jeg en anelse bridezilla opkørt for hvad nu? Jeg kunne slet ikke lige i situationen sadle om og se hvad der egentlig stod lige foran mig, en smuk brud i en hvid kjole med et råhvidt sjal :-) Min svigerdatter måtte sms´e fire billeder til mig af brude i hvide kjoler med råhvide sjaler og beroligende ord om, at det så perfekt ud, før jeg kunne falde ned igen ;-) Jeg var ellers gået ind i den intensive jagtfase for at finde nyt garn, parat til at strikke et nyt sjal på 7 dage og 7 nætter, he he. Men hun bliver så fin og så smuk, så det hele endte lykkeligt :-) Hvad sker der lige med folk, når der skal være bryllup - bridezilla har været lidt rundt på tur sku jeg hilse og sige, selvom alle er enige om ' at vi tager det stille og roligt ' :-)


Med brudesjalet slutter endnu en fordybelsesperiode i min strikkeudfordring med Vibeke og jeg har kun haft sommergarner i hænderne i 4 måneder!!, måske undtaget brudesjalet, der egentlig heller ikke er letflydende strik, grundet tynd tråd på store pinde! Jeg har hele tiden tænkt, at jeg ikke har nået særlig meget, men det er vist ikke helt sandt, når jeg laver et samling af de sidste 4 mdr. strik :-)


Min kære Vibeke har været på besøg og med sig havde hun den fineste gave, nemlig Annette Danielsens Masker fra Marrakech og Susie Haumanns Keep it simple - 2 bøger, der kom på ønskesedlen så snart jeg fik mit nyhedsbrev fra Charlotte Tøndering :-) Hvor heldig har man lov at være. Vibeke blev også tvunget ud i 'loungen', men det var i det mindst stille vejr og det var mig, der begyndte at fryse først :-) Der blev hygget igennem med god mad, Matador og rødvin - vi kørte Vibeke "hjem" (min mand havde ikke drukket ;-)) kl 1 om natten og vi ku sagtens ha brugt mange flere timer som vanligt :-) Bemærk Vibekes kærlige blik på dygtige Diva, der næsten opførte sig eksemplarisk, men også kun næsten :-)


Efter 4 måneder med sommerfibre i hænderne blev jeg så begejstret for at mærke uld, at jeg næsten strikkede hele ryggen til Beginnings på en aften - det var så også lige den aften, hvor jeg kæmpede med om brudesjalet sku strikkes færdigt eller ej ;-) Den lilla farve kan jeg simpelthen ikke få rigtig, den er dyb mørk lilla og ses måske i virkeligheden bedst her. Jeg er også lige ved at begynde på Porte - jeg kan jo igen gå amok, fordi jeg ikke længere er bundet af bryllupsstrik :-) Og det har jeg tænkt mig at gøre :-)


Den nye fordybelse i september/oktober bliver "På hovedet i kisten" - der ligger både ufoér og masser af garn, så det bliver spændende :-) I haven har jeg indtil nu holdt mig til en slags roser, nemlig Astrid Lindgren, men da nu vores terrasseområde blev udvidet faldt jeg for Stockholm - prøv at se, hvordan det ser ud som om en akvarelmaler har malet på kronbladene og så dufter den himmelsk.

Noget af dagen er tilbragt i hundeskov og der mødte Diva en anden basset hound. Det er virkeligt underholdende, når de finder en af 'deres egen slags' de bliver så glade. En basset er en meget social hund og den elsker at være sammen med andre hunde. Her sidder to hvalrodser og venter på godbidder = det eneste tidspunkt, hvor mennesker kan få kontakt til dem, he he 


Nu er jeg så endelig kommet på Instagram, hvor jeg også huserer som 'strikkeheksen'. Det halve af tiden aner jeg ikke, hvad jeg laver, men det kommer jo nok. Jeg tænker, jeg vil bruge det til, at vise arbejde i proces og stadig fastholde de færdige arbejder her. Der kan nok forventes lidt rigeligt med poster indtil jeg får det lært. Nu må vi se, hvordan det hele spænder af.
Tusind tak for mails og kommentarer - jeg håber I nyder solen derude :-)

Faktaboks
Design: Susie Haumann: Knitwear - Shawl (strikket senest her)
Garn: Ito Sensai 40% helsilke, 60% mohair
Garn fra lager: Indkøbt til formålet
Anvendt: 65 g
Farve: White
Købt hos: Købt hos Charlotte Tøndering på Saltum Uldfestival 2017
Pinde: 5
Str. 45 x 152
Bemærkninger: Sjalet er forkortet væsentligt i forhold til originalen, fordi det "bare" skal fungere som en stola

13 kommentarer:

 1. Kære Lene. Det brudesjal er så fantastisk👍💕måske skal jeg lave et til mit sølvbryllup😊Jeg har jo set den lilla live, så jeg ved hvad du taler om. Skønt at du nu kan strikke lige det du har lyst til, selv om det godt kan give "startitis" i svær grad. Tak for forkælelse og det bedste selskab i lørdags💕

  SvarSlet
 2. Super smukt sjal, du har strikket til din svigerdatter. Jeg tror, man bliver revet ed af den store planlægning, der er omkring bryllupper i dag. I gamle dage hvor man blev forlovet og gift en 3-6 måneder efter var der ikke tid til stress og planlægning i samme omfang som der er i dag hvor nogle venter flere år på at få sparet sammen og på at få syet det rigtige tøj. Jeg ´ved at mange er ret afslappede omkring det, men man har en snert af at man virkelig gerne vil yde noget og vise sin deltagelse.
  Jeg synes det er nogle vidunderlige ting, du har strikket (og især de små brudepigekjoler) jeg er sikker på din svigerdatter bliver smukkere end smuk

  SvarSlet
 3. Hvor er det spændende med sjalet og brylluppet og det hele. Vi må håbe på at se det sammen med kjolen.
  Hold op, hvor er du flittig. Det er da helt vildt, hvad du har nået at strikke.

  SvarSlet
 4. Mange lækre ting er røget af dine pinde. Håber da vi får lov at se sjalet sammen med bruden 😀. Glæder mig til at følge dig på Instagram også.

  SvarSlet
 5. Et meget smukt brudesjal du har strikket, og det er godt at du ikke skulle strikke et til. Din svigerdatter er utrolig heldig som har dig!!! Og sådan et sjal er jo skønt at bruge bagefter også. Håber da også at vi kan se det hele sammen. Sikke en fart du har på dine pinde!!! Du får altså strikket så meget, Lene. Held og lykke med Instagram. Jeg er nok ret avkoblet derfra for tiden. Det blev lidt for meget... Men jeg skal da ind og finde dig :-) Held og lykke med alle bryllupsforberedelser!!!

  SvarSlet
 6. Hvitt og råhvitt er en lekker kombinasjon. Hun blir helt sikkert flott :-)
  Sjalet ser aldeles nydelig ut :-)

  SvarSlet
 7. Brudesjalet er super smukt og glansen i garnet gør det ser meget luksuriøst ud. Mon ikke hvis "vi" ber pænt om det at modellerne lader sig fotografere til et enkelt billede? 😊
  Er netop selv lige kommet hjem med keep it simple. Der er mange gode modeller i. Rigtig dejligt med frie tøjler til at strikke det man lyster.

  SvarSlet
 8. Bridezilla, jeg ler saa jeg faar ondt i maven. Jaja, tag I det bare stille og roligt fnis, jeg kan lige se det for mig. Men alt er godt som ender godt, og kan man grine af det paa vejen, er det endnu bedre. Jo, du maa faa hende overtalt til et brudebillede med sjal. Der er mindst 800 hungrende bloggere der bare sidder og venter. ( tror du det virker overtalende eller afskraekkende???) Du kender hende bedst, saa valget af strategi er dit. Skal pigerne have de fine gule kjoler paa??? Og dit antraek???? Nysgerrigheden overtager. Nu er jeg jo kommet tilbage til Frankrig igen og kan ikke engang smutte til globryllup, saa maa dit kamera "glo" for mig. :-D
  Naa det er godbidder de venter paa. Lige umiddelbart lignede det et " vi er saa glade for at se hinanden-hylekor". Fantastiskt billede. Og Diva er da lige til at smelte over.
  Hvis jeg har forstaaet det rigtigt vil jeg oenske jer en rigtig god fest med det skoenneste solskin i naeste uge, og oenske dig stort tillykke med forfremmelsen fra " svirremutter" til svigermor.
  Stort krammi herfra.

  SvarSlet
 9. Åh et skønt brudesjal, man kan næsten se blødheden og se silken skinne. Godt at I kunne forlige jer med farverne.
  Skønne børnebørn i forrige indlæg.
  Ja du har bestemt nået meget hen over sommeren - flot strik som sædvanligt.

  SvarSlet
 10. Smukt, smukt brudesjal og jeg forstår panikken , jeg havde nok også overvejet at droppe nattesøvnen. Jeg syens da også du har nået en del :-)

  SvarSlet
 11. Nydelig mønster i sjalet, ønsker deg en fin høst !

  SvarSlet
 12. Et smukt brudesjal Sikke en heldig brud! Jeg er overvældet af den rose. Jeg har tilfældigvis set den, netop i weekenden, hvor der var havens dag i plantehandelen, og gartneren anbefalede mig netop den rose. Den er virkelig en smuk akvarel til et rosenbed, så jeg endte med at tage den med mig hjem også. Den passer flot ind i rosenbedet hos mig.
  Hav en rigtig god weekend.
  Mvh Lotte

  SvarSlet
 13. Det fedeste foto af Diva og Basset ven ! :). :) det må vist være årets foto :)
  Og så smukt det er det brudesjal. Virkelig, virkelig smukt ! Ingen panik - det kan gå til en hvilken som helst brudekjole - og andre kjole også, for den sags skyld. Fantastisk arbejde.
  Og så søde små brudepiger.
  Jeg må se flere fotos fra den dag. (håber jeg). Jeg har været så spændt på, hvordan det hele endte med at blive.
  Fornemmelsen af ikke at have nået noget denne sommer kender jeg. Husker det nærmest ikke som en sommer. ;)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.