4. juli 2017

Sommerstrik

Efter at have proklameret rosa bølge her på bloggen er det måske lidt kikset at fortsætte med blålige farver, men min strikkehjerne er aldrig til at styre. Desuden havde jeg lavet en gal garnberegning og måtte konstatere, at der ikke var nok garn til lange ærmer, ØV


Så nu er hele molevitten trevlet op og venter på at blive til en sommerbluse med korte ærmer (som det også var købt til!!). Der er heldigvis andet der er blevet færdigt - 2 blå modeller! Maj og junis fordybelse i sommerstrik er til ende, men jeg er slet ikke færdig med sommerstrik, så jeg forlænger temaet til juli og august. Sommerstrik kan nemlig også omfatte de 2 små brudepigekjoler, jeg skal lave til Stumpen og Lillefrø og et brudesjal til min svigerdatter - starten er gået :-) Strikkeudfordringen med Vibeke fortsætter dermed sin skæve gang og holder os på sporet (eller vi tænker i hvert fald over sporet, he he)

Den første model er eget design og var egentlig tænkt som en kjole med top i bomuld og skørt i uld, men jeg kunne ikke få det til at fungere. Hvis den ide skal lykkes skal der ganske enkelt tænkes noget mere og givetvis laves nogle flere strikkeprøver. Men der kom alligevel en dejlig top ud af den Isager Palet jeg købte, da jeg var på kursus.


Den "hvide plet", der på min skærm nærmest ligner et hul i blusen er bare en kamilleblomst ;-) Toppen er strikket top-down med det klassiske ribstykke, der vider sig ud i vr-maskerne og med venderækker så ryggen er højere end forstykket, mens nederste del består af løbemasker i flere niveauer. Næste gang jeg arbejder med løbemaskerne vil jeg lade dem løbe hele vejen ned i stedet for at have de kortere forløb forneden. Måske trevler jeg op og retter ind - måske får den bare lov at være som den er - dejligt fejlbarlig ;-) Jeg kunne sagtens se den forlænget til en kjole, men jeg har brugt al garnet.


Garnet er super lækkert at strikke af, men er for meleret i sit udtryk til min smag. Tror jeg nøjes med at bruge det som effekt en anden gang.

Den anden model er fra Kreativ Strik og gave til min svigerdatter. Opskriften var jeg ikke helt tilfreds med, men det kan du læse om i faktaboksen. Modellen er ellers super lækker, enkel og godt tænkt :-) Den er strikket op i Line fra Sandnes og det er lækkert at strikke i. Nogle har klaget over at garnet splitter, men det gør det ikke når man strikker med en Ferrari-strikkepind ;-)


Her er ferien lige skudt i gang og den stor-nydes i fulde drag. Rigtig god sommer og tak for kommentarer og mails :-)

Faktaboks
Design: Eget - sommertop i palet.
Garn: Isager Palet, 100% bomuld
Garn fra lager: Ja - det har lagret siden kurset Strik & Yoga i september sidste år
Anvendt: 226 g
Farve: WPG4262 Ocean
Købt hos: Isager
Pinde: 3,5
Str. S/M
Ny teknik: Nej.
Bemærkninger: -

Design: Käthe Fog: Bluse med slidser og flet fra Kreativ Strik nr. 3, 2017
Garn: Sandnes Line, 53% bomuld, 33% viscose, 14% hør
Garn fra lager: Yep
Anvendt: Knap 400 g
Farve: Blå , 6055
Købt hos: Skabagtig, Aalborg
Pinde: 3 og 3,5
Str. S
Ny teknik: Nej
Bemærkninger: Opskriften er sine steder noget rod. Hvis man strikker en str. small ender man med at have 4 r ved siden af hinanden i ærmegabet, så det har jeg reguleret så ribben passer. Jeg var nødt til at lave hele ærmekuplen om ellers blev den simpelthen alt, alt for stor til ærmegabet. Ellers ingen problemer og den færdige model er virkelig lækker - enkel, anvendelig og med smarte detaljer.

16 kommentarer:

 1. Absolut fine modeller begge to. Eget design er ikke altid lige nemt, men det er nu megetjovtat lege med. Rigtig god ferie 😎

  SvarSlet
 2. Jeg er bare så spændt på brudepiger kjolerne til pigerne. Der er bare sådan er sødt projekt - og ligeså sjalet til bruden. Det er jeg virkelig spændt på at se.
  Og blusen i eget design er også rigtig vellykket - flot ! Og jeg kan sagtens se den som en kjole også.
  Nyd ferien - vejret skulle blive meget bedre nu :)

  SvarSlet
 3. hej Lene,
  jeg er vild med dit eget design og jeg glæder mig til at se pigernes kjoler og brudesjalet :-) Ribblusen ser rigtig smart ud med den dybe udskæring og slidserne.

  strikkeglade hilsner
  Angelika

  SvarSlet
 4. Hej Lene
  Sommertoppen er super -og jeg kan også godt se den som en kjole - måske med løbemasker helt til bunden?
  Ærgerligt med blusen - godt du er en dreven strikker - det kan sagtens få folk til at opgive, når opskriften ikke passer. Måske kan man rette henvendelse til forfatteren og høre, om der kommer rettelser - selv om det er et magasin! Jeg ville tro, at det kan svare sig for Magasinet at udsende rettelser. God sommer il dig og dine.
  Med venlig hilsen
  Vibeke Larsen

  SvarSlet
 5. igen, igen lækre modeller fra din hånd. jeg beundrer så dygtig du er til at strikke til dig selv, det gör jeg ikke meget i. og din produktivitet giver os andre noget at stræbe efter, hold da op!
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 6. Det er så ærgerligt når det, man tror bliver godt, ikke lykkes. Men det er i virkeligheden endnu mere ærgerligt at strikke noget færdigt og aldrig få det brugt fordi man egentlig hellere ville noget andet. Jeg ville hade at have en bluse med korte ærmer når jeg egentlig havde forestillet mig den med lange - så kan den være nok så lækker og anvendelig, jeg ville ikke få den brugt.
  De blå modeller er skønne, jeg har aldrig selv forsøgt mig med løbemasker, men jeg synes virkelig teknikken kommer til sin ret i din den blå udgave - og jeg elsker melerede garner, jeg synes den er så pæn! Den anden er også super sød. God sommer til dig og dine

  SvarSlet
 7. Hvor pudsigt - jeg strikker også lyserød patent (til min datter) pt.
  Skøn skøn model den midterste. Igen pudsigt - jeg er ved at strikke af det skønne Wollmeise uld, jeg købte i London sidste efterår med samme ide i bærestykket.
  Ih, modellen vil også være flot til kjole.
  Lækker model og farve til din svigerdatter. Flotte detaljer.

  SvarSlet
 8. Hold da op, du er dygtig designer, jeg synes den er mega flot! Lav en opskrift og jeg er parat.

  SvarSlet
 9. Den rosa farve er godt nok lækker - ærgerligt, at der ikke var nok!

  Glæder mig til at se brudepigekjolerne :-)

  SvarSlet
 10. Så nydelig en sommertopp du har designet!
  Jeg kjenner igjen det med å måtte tenke noen runder til for å få det som tenkt :-)
  Veldig fin rosafarge på det øverste bildet. Spennende å se hva det blir.

  SvarSlet
 11. Ih... du springer ud som designer. Flot! Og spændende ide med løbemasker.
  Uhhhh.... rigtige strikkere piller op.. står der på min bærepose... men sjovt er det nu ikke!
  Til gengæld er det godt at få noget nyt ud af garnet....
  Spændende projekter til en skøn anledning du har gang i

  SvarSlet
 12. Så smukke blå sager Lene. Din Palet-top er mega-skøn. Jeg er også klar til opskrift. Jeg glæder mig til at se dine fine bryllupsprojekter. Ferien er over os, og jeg håber vi ses sidst på sommeren.

  SvarSlet
 13. Hvor er det søde modeller begge to, er helt vild med de løbemasker, det giver jo helt klart faconen til blusen noget helt nyt. Hvor er det smart.
  Ærgerligt med den lyserøde patent, rigtig lækker sommermodel.

  SvarSlet
 14. Så koselig garn var dette rosa. Håp om at du kan være fornøyd med korte armer.
  Deilig var blå top. Spennende bryllupet prosjektet... vil du lykkes best. Jeg ser frem.
  God sommer. God ferie. Stor klem

  SvarSlet
 15. Kære Lene - tusind tak for i går. Det var super hyggeligt. Og hvor blev vi forkælet med lækkert mad. Godt at Birgitte og jeg nåede ud i din nye sofa inden vi drog til Århus igen.

  Ærgerligt med den rosa, men garnet er smukt - jeg er sikker på at det bliver til en anden lækker bluse.

  Dit eget design er simpelthen så flot! Virkelig god effekt med løbemaskerne. Meget smuk bluse.
  Og den blå nr. 2 ser også bare godt ud. Smart bluse, flot farve.

  Knus

  PS: solen skinner i Århus .......

  SvarSlet
 16. Du burde naesten sende dine rettelser ind til designeren. Der var alligevel en del der blev lavet om. Det er saadan noget der for mig er lidt uforstaeligt. Ok ingen strikker med samme fasthed, men en opskrift der burde vaere blevet teststrikket 1000 gange, burde da fungere??? Og mysteriet forbliver, men laekekr blev troejen da, helt sikkert. Og blaa, selvfoelgelig forsvinder den blaa farve ikke fra bloggen selvom du faar et rosa "flip" ( :-) ), den er jo "stamme-farven, linje-farven, livs-farven,...." paa din blog.(Ja hvad kalder man det??)
  Hvor synd med den rosa. Garnet ser smukt ud. Kunne den model ikke laves om?????
  Glaeder mig vildt til at se hvad du finder paa til brylluppet. Du lader os smugkigge hen ad vejen ikk???
  Jo turen gaar hjem igen i aar. Vi tager afsted paa soendag. Jeg kan ikke undvaere det. Det bliver godt nok lidt trist i aar, men saa maa vi leje os ind indtil vi finder noget vi kan lide, men det bliver aldrig det helt specielle vi har nu. Ih, arvesager og soeskendekrig er virkelig fandens opfindelse.
  Smilet frem Lin, du skal hjem og nyyyyyde det.
  Stort knus herfra.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.