31. juli 2016

Julis sjal og sokker

Julis sjal bliver min lille islandske Fichu eller rettere Huldas lille fichu fra bogen med islandske sjaler. En fichu er fra den tid, hvor kvinder gik med meget nedringede kjoler. Det kunne blive temmelig koldt og derfor tog man en fichu på til at varme nedover barmen. Den var ofte lavet i meget fint mønster og garn, hvis man ellers var en finere frue, der havde råd!


Pointen var at den lige kunne dække og varme de rigtige steder, men heller ikke mere. Denne kan kun lige akkurat bindes bagpå. Jeg kommer nok mest til at bruge den som halstørklæde til min trenchcoat i efterår/vinter ;-) Jeg har strikket i Helene Magnussons Gilitrutt, der findes i en meget delikat farvepalette. Hendes hjemmeside er virkelig et besøg værd.


Sokkerne er Flutterby socks, der fik deres skønne navn, fordi designerens barnebarn ikke kunne udtale Butterfly :-) De er vævestrikkede og de små "flutterbyes" er sjove at lave - jeg nød at sidde med dem. Jeg vil rigtig gerne lave endnu et par på et tidspunkt.


Garnet bliver ikke et hit hos mig, jeg synes det virker direkte syntetisk og plasticagtigt og så kan jeg simpelthen ikke strikke jævnt med det, det har noget at gøre med måden det er spundet på. Heller ikke efter vask, kan jeg få det til at folde sig ud.


En utrolig dejlig ferie er slut og jeg glæder mig til at komme i gang igen. Tusind tak for alle de søde og venlige kommentarer og mails, jeg har modtaget henover sommeren. De næste måneder bliver meget travle for mit vedkommende og jeg ved, der bliver meget mindre strikketid og derfor også færre indlæg. Men nu skal jeg rundt og se, hvad I har lavet :-)

Faktaboks
Sjal:
Design: Sigridur Halldorsdottir (red): Huldas Little Fichu
Garn: Gilitrutt Tviband
Garn fra lager: Indkøbt til formålet
Anvendt: Sjalet vejer i alt: 51 g
Farve: Askja Blue, Natural Grey, Sulfur Yellow
Købt hos: Helene Magnusson
Pinde: 3,5
Str. 43 cm i midten, der er ikke andre mål at gå efter i opskriften
Bemærkninger: Jeg er vild med garnet, men det er temmelig pebret og derfor skal man vide, at det også er rustikt - på den dejlige islandske måde, men nogle vil synes det kradser!

Sokker:
Design: Anne Merrow (red): Sockupied - twenty knit projects to satisfy your sock obsession - Cat Bordhi: Flutterby Socks
Garn: Sock It 
Garn fra lager: Indkøbt da det lige blev introduceret
Anvendt: i alt 62 g
Farve: Lilla (rester fra Woundrous Cable socks) og støvet turkis
Købt hos: Garnudsalg.dk
Pinde: 2,5
Str. 38
Bemærkninger: Jeg har strikket toe up - på to sæt strømpepinde. Jeg kunne ikke forlige mig med Sweet Tomato Heel, sokkerne kom til at sidde for løst omkring min hæl og har derfor igen igen strikket min sædvanlige wrap&turn-heel.

21 kommentarer:

 1. Som altid er det super inspirerende at læse din blog. Jeg synes det er et superfint tørklæde/sjal, du har strikket. Der er på en eller anden måde noget mere ved det hele når der er en historie med. Pludselig giver det jo ingen mening at udvide sådan et sjal, det vil jo være forkert hvis man strikker det større.
  Sokkerne ser rigtig fine ud. Selvom det er træls med garn, man ikke er begejstret for, er det jo også en god ting at man ved, hvad man ikke skal strikke af senere.
  God arbejdslyst - jeg starter også op efter ferie i morgen

  SvarSlet
 2. nöj, du er virkelig on a roll i disse dage. super lækre og fine ting som altid. jeg har endnu en uges ferie inden den går lös her hos mig.
  kh.fra Island
  Frida
  ps. ikke meget at se på min blog, jeg har nogle færdige projekter, men de ligger og hygger sig og venter på at lysten til endehæftning og montering og blogging melder sig.

  SvarSlet
 3. Neiijjj et historisk inspireret sjal! Det er da en glimrende ide at tage netop sådan et op. -Det kunne jo være at det passede ind i dagens garderobe hos en nedringet strikkende forretningskvinde? Jeg synes i hvert fald det er flot og garnet i "ægte" uld får point hos mig, men nu er jeg jo også til håndspundet uldgarn af den lidt grovere kaliber. Ærgerligt at strømpegarnet ikke levede op til forventningerne. Jeg har dog ikke selv forsøgt mig med den kvalitet, men højlandsulden er et sikkert hit hos mig. Både i blødhed og drøjde. Jeg er spændt på at se næste projekt folde sig ud. Hav en god arbejdsuge.

  SvarSlet
 4. Det sjal har meget smukke farver. Lige mig. Igen har du lavet lækre ting.

  Tja, hverdagen banker på, og det er måske også meget godt.

  SvarSlet
 5. Endnu en gang har du præsteret skønne ting. Garnet til tørklædet behøver jeg nok ikke kigge nærmere på, hvis det er lidt krads 😜 Mindre strikketid må blive en udfordring midt i jeres aftale.

  SvarSlet
 6. Hvor er det et fint tørklæde med en skøn historie😊Vi skal jo holdes varme de rigtige steder. Flutterby-sokkerne er også meget fine og delikate, og fortjener også et andet garn. God start ovenpå ferien. Mindre strikketid kan udfordre os, men hvis tiden bruges på livets andre vigtige ting, så skal vi nok få det hele til at hænge sammen. Knus

  SvarSlet
 7. Er der allerede gået en måned? Puha tiden flyver :-) Det er et fint sjal med en god historie og faktisk ret nyttigt for frossenpinde som mig, jeg kan ikke have noget som er udringet - så fryser jeg. Sokkerne er også fine, men jeg kender godt det med garnet, det kan ligesom være genstridigt.

  SvarSlet
 8. Helt vild med begge ting, især farverne er meget smukke. Har også sådan små halsklude, de er rare at have på når man bare lige skal have taget for vinden. De sokker skal jeg altså have kigget på, de skal da vist blive næste sokkeprojekt.

  SvarSlet
 9. Herlig garn - deilig mønster - super vakker den lille halstørkleet.
  Sommeren ligger pinne på bordet mitt og venter. Mye utenfor med solen, vind, skogen og feltet.
  Håper jeg kan sykler enda videre turer :-))) men strikke en fin halstørkleet med deilig
  icelandic lambswool er en fantastisk forførelse :-)) Tusen takk for anbefaling kjære Lene.
  Ha riktig god august. Klem fra Viola

  SvarSlet
 10. Sjov strikketeknik i sokkerne. Og din fichu er så fin. Elegant lille halsklæde. Fine farver. Men noget der kradser... niks, det skal være blødere end blødt til halsen!

  SvarSlet
 11. Sikke et skønt tørklæde, farverne er bare så fine sammen. Jeg er selv vild med Hélène Magnússon, jeg er ved at strikke et andet af hendes sjaler. Hun var med til Islandske strikkedage sidste efterår, hendes garn er virkelig et bekendtskab værd
  Sjove sokker du har strikket. Jeg købte også nogle bundter SockIt, mest på grund af farverne, har dog ikke strikket i noget af det endnu

  SvarSlet
 12. Små sjaler tæller også med, det er en god ide, ikke alt skal være stort. Det er nogle fine sokker og sødt mønster. Jeg synes du er utrolig med de strikkepinde.

  SvarSlet
 13. Så morsom historie til sjalet! Fint var det også :-)

  SvarSlet
 14. Yderst fint sjal til barmen og halsen. De er guld værd i kolde stunder. Sokkerne er så fine. Elsker at strikke strømper og syntes garnet er ok trods 25% polyamid men så må der ikke være mere end det.

  SvarSlet
 15. Det er bare sådan nogle herlige 'Flutterbyes'. Og så fine - og så må det blive i noget mindre syntetisk garn næste gang ;o). Og tørklædet er da bare så fint ! det skal du nok blive glad for til vinter. Først idag har jeg fået tændt for computeren - og ser til min forundring, at jeg ikke har skrevet siden 24. maj. Som tiden dog løber. :o)

  SvarSlet
 16. Fin historie med din lille fichu - selvfølgelig skal det have den størrelse. Og nogle gange er et stort sjal skønt men et lille et i halsen til frakken er perfekt. Smukke farver til kolde tider. Søde sokker - sødt navn;-) håber der må blive passende strikketid trods andre opgaver i hverdagen - sådan en sommer går alt for hurtigt..

  SvarSlet
 17. Tak for dit besøg, det var dejligt at se dig i værkstedet. Her er flere indlæg at forholde sig til, da jeg jo har været udenlands. Hvor er den røde ribtrøje flot, rød klæ'r dig bestemt også godt, og den montering er du sluppet virkelig godt fra.
  Sjalet er usædvanligt let og fint i de afstemte farver. Helena Magnusson skal jeg vist til at holde øje med, hun har virkelig en lækker hjemmeside.

  SvarSlet
 18. Alt hvad du strikker bliser så fint :-)
  Super fin ligge pige cardigan du har strikket. Den matcher kjolen så godt. Hun ser skøn ud i dresset.

  Slinky Ribs er bare blevet så god, og jeg er blevet lige så vild med garnet som du er :-) Jeg kunne SÅ GODT forestille mig blusen fortsætte ud i en kjole. Den flotte røde farver klæder dig så godt.

  Skønt lille sjal. og Absolut lækre sokker. Historien om navngivningen er fantastisk.

  Jeg er startet på arbejde i mandags. Er ikke helt kommet mig over choket endnu..... Men hverdagen er så småt ved at indfinde sig. Lise og Søren starter i skole / HTX onsdag i næste uge, og så er "freden" virkelig forbi.

  SvarSlet
 19. "LILLE" pige cardigan....

  SvarSlet
 20. Hvor er det bare et fint lille sjal - og skønne farver. Helt enig mht. SockIt.

  SvarSlet
 21. Hvor er det et smukt sjal og ligeså sokkerne. Du strikker så fantastiske smukke ting. Glæder mig til at se næste måneds sjal og sokker :-)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.