8. oktober 2015

Mit travle strikkeefterår

..... er i fuld gang. I går inviterede jeg Mona med en tur til Bettekun i Aars, fordi Hanne Falkenberg holdt foredrag. Jeg har ikke været heldig at høre hende før, så det var dejligt at få chancen og en berigende oplevelse, at høre om hendes design- og strikkeliv :-) Her ses Mette, der har åbnet sin nye super fine og store garnbutik på hovedgaden i Aars sammen med aftenens hovedperson Hanne Falkenberg.


Det er ren magi, at se den høje, smukke Falkenberg tage modeller af og på, medens hun fortæller om tilblivelsen. Jeg skal strikke en Silhuet 1, men kunne ikke få kittet i sort/petrol, så det skal bestilles, når jeg lige er kommet lidt ned på min travle efterårsliste.


Da jeg kom hjem, gjorde jeg nemlig status over efterårets projekter og det fik mig til at tøve en anelse med bestillingen på Silhuet. Først lavede jeg et overslag over lovede gaver:

 1. Annette Danielsen: Pæon (til min svigerdatter)
 2. Susie Haumann: Epsilon (til min søster)
 3. Annette Danielsen:  Vandløb (til min ældste søn Lillefrøs far)
 4. Herretrøje fra Hjelholdt Uldspinderi (til min mand, garn købt i Tind for 2-3-4??? år siden ;-))
Ja, da jeg fortalte min mand om den strikkeudfordring Vibeke og jeg har stillet hinanden (1 sjal + 1 par strømper hver måned i 2016) spurgte han uskyldigt: Hvad med en strikkeudfordring, der hedder 1 herretrøje om måneden. He, he - han bliver klogere gør han.

Og så lavede jeg også lige en liste over påbegyndte garnprojekter i garnkisten - og det er bare et overslag frit efter hukommelsen, for jeg kikkede ikke i den - det betyder, der sagtens kan være endnu flere dernede ;-)
 • Kjole fra Nordiske masker 2 - ca. 75% færdig
 • Abelone cardigan - ca. 60% færdig
 • Lang mohaircardigan fra Pickles (Maries ideer) - ca. 35% færdig
 • Hanne Falkenberg; Victoria - ca. 10% færdig
 • Hæklet pude fra Tante Grøn - knap halvt færdig
 • Marie Wallin: Retrotrøje til Lillefrø - 25% færdig
 • Annette Danielsen: Kraka tørklæde - 10 % færdig
 • Hæklet betræk til min klinikskammel - 30 % færdig
 • Susanne Øland: Skinner - 25% færdig
 • Hæklet taske i Peruvian Highland Wool - 30% færdig
Og tilsidst kommer det, jeg også gerne liiiiiige vil lave ;-)
He, he - sikken en liste. Jeg glæder mig til det hele - så må vi se, hvor meget, der bliver realiseret :-) Tak for alle jeres medfølende kommentarer til min for store nederdel. Den er endt i kærlige hænder hos min søster og jeg er i fuld gang med nr. 2 - så det hele endte godt tilsidst :-) Ha en dejlig aften derude :-)

26 kommentarer:

 1. Saa har du da gjort stor lykke, for den er hammerflot den nederdel.Ja det er ikke saa'n naar du nu er saa heldig at have en lille bagdel haha.

  Jeg maa indroemme at jeg blev lidt svedt da jeg saa din liste (gisp). Der er soerme noget at gaa igang med.

  Jeg maa ogsaa indroemme at jeg ofte luksus-brokker mig over stoerrelsen paa vores tjenestesbolig, meeeen ( hvis man kan kalde det en fordel hehe) saa bliver jeg af pladsmangel noedt til at goere ufo'er faerdigt regelmaessigt.( Alt har sine fordele og sine bagdele)

  Faar du saa bund i kassen inden dit sjal-sokke-herretroeje-projekt??????(Dér fik han dig hva? haha)

  Stort knus.

  SvarSlet
 2. Ha ha det er godt der er mange mange lange efterårsaftener....Pyhh det er noget af en liste af to do projekter ( og vil slet ikke tænke på alle de igangværende...) ;-) glæder mig til at følge det :-)
  Ja det er en fin butik Mette har fået i Aars - og HF er leveringsdygtig i mange smukke modeller. Hmm det er godt nok ved at være mange år siden jeg har strikket en af hendes modeller - kender ikke Silhouet.
  Men jeg ønsker god arbejdslyst :-)

  SvarSlet
 3. God aften til dig også😊 Hanne Falkenberg er fantastisk, Uh hvor er hun dygtig.
  Du er godt nok en modig kvinde 😉 tænk at afsløre så mange skønne projekter og drømme.
  Måske skulle jeg prøve det en dag. Dejligt at du er i gang med den "rigtige" nederdel til dig.
  God strikkelyst.

  SvarSlet
 4. Det er ikke helt godt, at du lægger links til de modeller, du gerne vil strikke. Man bliver jo ledt forledt til at få endnu mere på sin egen ønskeliste. Godt strikkeefterår til dig.

  SvarSlet
 5. Det trøster mig faktisk at se din lange liste med ufærdige projekter, så er jeg nemlig ikke den eneste, der har det sådan.
  Der er rigtig mange dejlige ting på listen, både den du allerede har gang i og ønskelisten
  Mon ikke, der bliver tid til en enkelt herretrøje?

  SvarSlet
 6. Hold da op! Til er jo til at få stress af, bare tanken om al den tid som er bundet til strikkeprojekter. Jeg forstå heller ikke planer om hvad i SKAL strikke maj md. 2016 for ikke at tale om sept. 2016
  Rigtigt god strikke lyst.

  SvarSlet
 7. Man bliver da helt forpustet. Det kan godt være, du ikke når det hele, men hold nu da op, hvor du når meget. Tak for inspiration.

  SvarSlet
 8. Det er godt at have nogle planer og jeg kan godt afsløre, at min to-do liste er mindst lige så lang. Heldigvis er man jo ikke forpligtet af den.

  Det er nogle skønne projekter du har linet op, både dem du er i gang med og dem du planlægger. Der er flere af dem, som også skal på mine pinde. Jeg glæder mig til at følge din efterårsstrikkeproduktion - det ville ikke undre mig, hvis du alligevel får strikket meget af det, for du er jo effektiv med garn og pinde - god strikkelyst.

  SvarSlet
 9. Hold nu op, sikke en liste du dog har. Jeg tror at jeg ville få lidt stress, hvis jeg lavede sådan en liste på skrift. Jeg har nemlig kun min to-do liste i hovedet. Men det er jo altid rart at vide hvad man skal få tiden til at gå med.

  SvarSlet
 10. To flotte damer i hjemmestrikk, som ser fantastisk ut!
  Etter slike møter, blir man så kreativ etter all inspirasjon man får av andre. Jeg kan godt forstå dine lange lister, Lene.
  Og din mann er da så morsom. Men du kan vel ta ham på ordet! ;)
  Etter en laaaang og travel uke på jobb ( det er høstferieuke her nå, men så er det noen som heller må jobbe mer, ja jeg ;) ) så skal det bli deilig med en frihelg nå. Jeg har bestemt at jeg skal sove lenge i morgen, og strikke litt på alle mine prosjekter, og kanskje starte på noen nye??? ( det er jo alltid godt )
  Så bra at skjørtet ditt fikk ny eier og at det igang er på pinnene dine.
  God helg Lene.
  Klem

  SvarSlet
 11. Allerførst tak for en rigtig hyggelig og meget inspirerende aften hos Bettekun. Jeg er faktisk imponeret over så 'fornuftige' det lykkedes os at være. For mit eget vedkommende tror jeg det skyldes alt for mange valgmuligheder - for hold da op, hvor var der mange fine ting. Du må have nedbragt to do listen lidt, så du kan komme igang med Silhuet ;o). Heldigvis var der vist også lidt inspiration på sjalsfronten + et par herretrøjer hos Falkenberg, såe .. Pyha - du ved i hvert fald hvad du skal strikke her i efteråret - inden sjals/sokkeudfordringen for alvor bliver skudt igang. ;o)

  SvarSlet
 12. Falkenberg er en oplevelse, hun fortæller levende om alle sine projekter.
  He he... og du kommentere på min lille måske-liste...
  Jeg kan måske godt forstå mandens kommentar... herrerne er lettere underprioriteret på dine lister!
  Rigtig god strikkefornøjelse i efteråret.... vinteren... foråret skal vist også tælles med!
  Det var godt nederdelen fik et nyt hjem og du fik glæden ved at strikke en ny og bedre.

  SvarSlet
 13. hej Lene,
  det er en imponerende liste du har lavet ;-) Jeg stemmer for en herretrøje per kvartal ;-))

  strikkeglade hilsner
  Angelika

  SvarSlet
 14. Hvor sjovt. Jeg gik forbi Bettekun på vej i biografen og så Hanne Falkenberg godt igang med foredraget. Jeg hørte hende for et par år siden. Hun er fantastisk - og det er din strikkeliste også :-) Skønt at have så mange ting at glæde sig til :-)

  SvarSlet
 15. Hihihi - sikke en liste. Der er vist til et par års opgaver/fornøjelse, når du også skal strikke et sjal hver måned næste år. Kan nu godt forstå din mand pippede lidt om noget til ham :)))))))))))))))))))) Men det er nu også fedt at have noget at glæde sig til ;-)

  SvarSlet
 16. Hihi ja jeg kender det kun alt for godt at man vil strikke den og den og den og så lige den og den der og så vider hihi glæder mig til at se hvad der kommer på og af dine pinde

  SvarSlet
 17. Æv med nederdelen. Det ville jo være pinligt at stå der med "numsen bar" :-) fordi underdelen drog syd om...... Du må op på hesten igen.

  Det lyder til at have været en dejlig aften, og sikke en smuk butik. Der sker sørme noget i Nordjylland.

  Hm - hvis jeg skulle strikke et sjal + et par strømper hver måned ville jeg slet ikke nå andet. Synes ofte det er lige så stort et arbejde at strikke et sjal som det er at strikke en trøje....... God vind siger jeg bare, samtidig med alle de andre projekter du har planlagt. Men - Håbet er jo lysegrønt, og hvorfor ikke sætte nogle mål. Det kan jo altid ændres.
  Synes Torbens input var rigtig godt - smid du da bare en herresweater oveni også :-)

  PS: Har du set opskrifterne i det nye Kim Hargreaves hæfte...... Farlig læsning, siger jeg bare....

  SvarSlet
 18. En imponerende liste! Glæder mig til at se resultaterne af jeres strikkeudfordring :-)

  SvarSlet
 19. Hanne Falkenberg er spændende at høre og smukke ting hun laver.
  Imponerende liste du kan producere - pludselig blev min egen garnkurv med ufærdige modeller pludselig meget mindre -:D
  Jeg morer mig over din mands uskyldige forslag, sjovt nok er det knap så spændende at strikke mandemodeller

  SvarSlet
 20. Ahhh, jaaa, trøstende å lese meg på listen din, jeg har så mange prosjekter som jeg ønsker å strikke og likevel så mange i arbeid. Alltid ser frem de ferdige produkte... fra deg...
  så vakker du må strikkejobbe... ønsker masse glede deg.
  Håper jeg er en ganger i Danmark, det er så nydelig garn og særlig slike fantastiske strikkepakker med herlige modeller :-))) Kos deg. Ha en riktig god søndag. Klem fra Viola

  SvarSlet
 21. Ja, Hanne Falkenberg er meget god til at fortælle og der er fart over feltet, har hørt hende et par gange, og så alle de smukke ting ikke at forglemme hun laver, og opskrifterne er til at forstå.
  Og så er jeg altså helt forpustet over dine lister, hold da op Lene, hvordan skal du dog nå alt det, vil godt give din mand lidt ret, han har vist ikke fået noget strik længe ;)
  God vind med det hele.

  SvarSlet
 22. Jeg tror det er for lenge siden jeg har vært i en garnbutikk for jeg ble sittende lenge og studere hyllens innhold bak de to flotte damene.

  Det er så inspirerende å høre om hvordan andre arbeider med design. Hvilke tanker som ligger bak, og inspirasjonskildene. Har faktisk tatt det skritt å meldt meg inn i det lokale husflidslaget for å få med meg denne type foredrag.

  Når jeg så listene dine måtte jeg smile. Din ønskeliste var vel omtrent på størrelse med min. Men påbegynt, vel der imponerer du. Jeg som blir stresser av å ha 3 strikke prosjekter gående på en gang. Jeg tar av meg hatten og bøyer meg i støvet. 😊

  SvarSlet
 23. Ja, det er en fornøjelse at se Hanne Falkenberg i eget strik og hendes bevægelser er så elegante. Jeg hørte hende for en del år siden i Silkeborg.
  Hold da op, du har både meget i gang og meget på ønskelisten. Bare du kan overskue det?
  Det er længe siden jeg har ryddet op i mine projekter og ved flytningen ud på værkstedet, dukkede der flere ufærdige ting op. Efter mit mølangreb har jeg alt i plastposer og det gø'r ikke overskueligheden større.
  Men sådan er vi strikkere vist. Fornøjelsen ved at begynde på noget nyt er enestående.

  SvarSlet
 24. Hanne Falkenberg har også været på Samsø for et par år siden og det var virkelig en dejlig oplevelse at se hendes modeller og høre hendes inspirerende foredrag.

  Med hensyn til dine månedlige udfordringer kan jeg da sige at der findes også små sjaler :o)
  Men hvor er der dog meget man har lyst til at strikke...og sy.... tiden rækker slet ikke til. Men det er med at nyde det man når.
  Dejligt som altid at se dine projekter.
  Knus

  SvarSlet
 25. Du har da lige noget at se til ;-) Mange smukke ting du får fra hånden og så samtidig med din Klinik jeg er vild imponeret. God weekend !

  SvarSlet
 26. Tak for besøget - og en hyggelig aften :-).
  Det var hyggeligt at se jer to igen!
  (Jeg har fået Silhuet 1 på hylden :-)).

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.