14. juli 2015

Vejret

..... er det som alle taler om, men det kan ikke ødelægge mit feriehumør. Hvilken strikker elsker ikke en byge og en kold vind - nå ja, i hvert fald indimellem ;-) Jeg har brugt tiden mellem Fur, Madum Sø, Lille Vildmose og Voergaard Middelaldermarked til at færdiggøre mit tæppe. Det er blevet stort og vanskeligt at fotografere. Til gengæld kan jeg skrive 1000 g uld på udkontoen :-)


Måske har du læst de tidligere indlæg, hvor Lene Holme Samsøe tæppet nævnes? Hvis du har, kan du nemt have fået det indtryk, at det har været en plage at strikke og det er ganske enkelt uretfærdigt. For det er faktisk underholdende at strikke og resultatet bliver et smukt tæppe, der kan pryde sofaen og varme knæene i mange år fremover. Problemet opstår, når man samtidig har gang i 10-15 andre projekter, der også helst skal være færdige i morgen, he, he.


Tæppet har jeg haft lyst til at lave siden bogen Feminin Strik udkom i 2007 og jeg kan bare konstatere, at jeg ikke altid rider den dag, jeg sadler :-) Jeg skal dog lige nævne mine 2 kattetæpper som jeg strikkede tilbage i 2009 - vi kan vel kalde dem prototyper. De blev strikket i bomuld og blev derfor aldrig nogen succes hos mine daværende katte, der kun ville lægge deres kongelige kroppe på ren uld. Katte er dyr med sans for kvalitet - måske kommer der snart en ny killing her i huset :-)


Mit færdige tæppe måler 140 x 170 og består af 20 firkanter samt kant. De enkelte firkanter strikkes fra midten og ud - jeg har brugt magic loop og strikket alle firkanter sammen undervejs - så jeg undgår en afskrækkende bunke firkanter tilsidst. Firkanternes øvrige masker er undervejs sat på tråde, hvilket altsammen tager tid - først på tråde, så tilbage på pinden for at blive strikket sammen.


Kanten er helt simpel og består af 3 omgange fastmasker og 1 omgang picot´er - den tager dog alligevel lidt tid ;-) Picot´erne er hæklet med en rest Lucca i en blå, der går tone i tone med tæppet. Det er jo i virkeligheden sådan her tæppet bedst fotograferes, nemlig som det skal bruges. Lillefrø og jeg har haft en hård dag på "farm-fun" og er blevet gennemkolde i den nordjyske vind - og nu har vi sandelig fået varmen :-)


Ha´ en dejlig dag derude. Hvis du er i Nordjylland kan jeg kraftigt anbefale Middelalderdagene på Voergaard slot, der fortsætter til den 19.07 - det er utroligt som en hær af entusiastiske frivillige kan omskabe slotsplads og omegn til et meget autentisk, livligt og underholdende middelaldermarked. Voergaard slot er den perfekte ramme om arrangementet. Lillefrø var aldeles og godt underholdt i 6 samfulde timer :-) Og husk nu endelig at afprøve pandekagerne og de "arme riddere" - mums :-)

Et ferieprojekt kan vinges af og jeg er forlængst gået videre med mit Pretty-as-a-Peacock-sjal. Håber I nyder ferien derude og har tid til strik :-)

Faktaboks:
Design: Lene Holme Samsøe: Tæppe - fra bogen Feminin Strik
Garn: Lett-Lopi - den dejlige islandske uld, der fåes i så mange smukke farver, men det måtte jo blive blåt til mine sofaer ;-)
Garn fra lager: Købt til formålet og derefter lagret i ca. 1 år??
Anvendt: 1000 g + en rest Lucca til picot´er
Farve: Støvet blå - 9418
Købt hos: Hønsestrik, Aalborg
Pinde: 6
Str. 140 x 170 (originalen måler 150 x 180)
Ny teknik: Nej.
Bemærkninger: Jeg synes den rustikke, islandske uld passer perfekt til tæppet.

30 kommentarer:

 1. Superflot og lækkerheden helt i top. Skønne billeder. Fortsat god ferie.

  SvarSlet
 2. Vejret har passet perfekt til dage med udflugter og dage med strik. Kan nu godt forstå at en dag på FarmFun kræver noget hyggevarmeputtetid.
  Har ikke oplevet middelalder på Voergård... kun læst om det, lyder spændende.
  Eller er det Fana der får opmærksomheden her... skal være færdig før nyt startes!

  SvarSlet
 3. Neej, hvor er det flot. Lidt målløs.

  SvarSlet
 4. Smukt tæppe. Der er ikke noget bedre end et hæklet eller strikket uldtæppe til at få varmen med. Og hyggeligt er det jo, når man kan dele det med et barnebarn.

  SvarSlet
 5. Hold nu op det er flot!! Og sikken et arbejde {;o) det klæder både sofa og Lillefrø og dig {;o)

  SvarSlet
 6. Smukt tæppe, godt gået- og det skønneste billede af Lillefrø og dig i sofaen😊
  Ser godt ud med ferie, jeg glæder mig, og ser frem
  M til dit smukke sjal.

  SvarSlet
 7. wow, hvor blev det fint! til lykke med det, det kommer I til at nyde mange år fremover. uldne tæpper er i min verden et must i et hjem, ét i hver sofa/lænestol.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 8. Hvor er det bare blevet fantastisk smukt ! det var al arbejdet værd. Middelalderdagene har jeg været til de seneste år - men i år bliver det nok ikke. Jeg tilbringer dagene og aftenerne på Dronninglund sygehus, hvor min mor er indlagt med lungebetændelse. Ikke just min drømmeferie. :o(

  SvarSlet
 9. Tæppet er vildt flot og har bestemt været arbejdet værd ! Jeg har i tidernes morgen strikket to styk. Et til sofaen og et til en dobbeltseng. Ting/strik tager tid, men det bliver aldrig umoderne :-)

  strikkeglade hilsner
  Angelika

  SvarSlet
 10. Hvor er det et smukt tæppe - det minder mig om et tæppe min mormor strikkede da jeg var barn - det vækker mange gode minder. Gode timer har du og lillefrø også , ses tydeligt af det dejlige billede hvor i får varmen under det dejlige smukke tæppe. God sommer :-)

  SvarSlet
 11. Wow Lene, hvor er det blevet flot!! Et imponerende og skønt tæppe. Det skal nok blive brugt flittigt - skønt billede af dig sammen med lillepigen:-) dejligt du er i mål med det efter en ihærdig og stålsat indsats, he he ;-)

  SvarSlet
 12. Hvor er det bare blevet fint.. Jeg har de sidste dage gået rundt og tænkt på at få i gang med et også.. har lånt bogen.. meen ved ikke rigtigt.. har jo faktisk et hæklet tæppe til og ligge som ikke er færdig..

  SvarSlet
 13. Hvilk fantastisk mønster har du strikkt... herlig teppe... koselig stor... deilig blå.
  Takk for søt bildet med Lillefrø. Middelalderfest er så veldig god alltid :-))
  Vi hadde så hyggelig med FolkloreFestival sist helg.
  Jeg har strikketøy med Lett-Lopi... også... men denne dager jeg leker, maler, synger, danser
  og leser eventyrbok med barnebarn og strikkepinner må venter.
  Ha det riktig koselig fortsatt.
  Sommerklem fra Viola

  SvarSlet
 14. Hold da op, det var da værd at vente på, hvor er det blevet flot!!!
  Skønt med bare at daske rundt og lave lidt af hvert i ferien.

  SvarSlet
 15. Hold ni op, hvor er det flot dit tæppe. Farven er da også bare for vild. Det kan du godt nok være stolt over.

  SvarSlet
 16. Wow! Så fint det ble☺ Sikkert lunt og godt.

  SvarSlet
 17. Hvor er det et dejligt tæppe, du har lavet. Det ser så fint ud i brug :-)Jeg var til middelalderdage sidste år, det var rigtig fint :-)

  SvarSlet
 18. Sådan Lene, hvor er det blevet flot - og sikke et fint billede af dig og Lillefrø

  SvarSlet
 19. Dejligt tæppe - lige til en hyggestund med lillepigen.

  Minder mig om jeg har et strikket tæppe der bare skal sys eller hækles sammen, det er strikket i firkanter der er trekanter p.g.a. farverne.

  Jeg har også projekter fra for længe siden, der en dag bliver til noget.
  Hvem siger da også man SKAL ride samme dag som man sadler ? :o)

  Jeg er stadig i gang med "pels",glæder mig til at få den færdig, men min hånd vil ikke strikke så længe af gangen og heller ikke så hurtigt som før bruddet.
  Men STRIKKE det kan jeg da..... :o) og det kan kun blive bedre.
  Hav en rigtig god sommer
  Knus Ingrid

  SvarSlet
 20. Fantastisk smukt tæppe, og lige tilpas i størrelsen til at kunne rumme og varme 2 personer.
  Firkanternes mønster er meget smukt, og når jeg kigger på tænker jeg at det må have været et stort arbejde. Det kan godt være at du ikke sadler samme dag som du ridder, eller hvordan er det nu det er - men tankeprocessen er jo også vigtig. Man kan vel sige, at der ligger næsten 8 års forarbejde i tæppet også 😀

  Glæder mig også rigtig meget til vi ses. Forsøger at planlægge menu med sundt men godt og også lidt sødt ........ Håber vi kan sidde ude, men vi har jo før siddet under halvtag og strikket i regnvejr. Ikke at det sker i år - satser på godt vejr.

  SvarSlet
 21. Jeg har helt tabt mælet, for det er godt nok det smukkeste tæppe jeg længe har set. Sikke et enormt arbejde. Det klæder både dig og lillefrø rigtig godt og man kan godt se, at det må være dejligt at varme sig under.
  P.s. Hvordan i alverden vasker man sådan et?

  SvarSlet
 22. Hvor er det bare vildt flot :o)

  Sanne

  SvarSlet
 23. Wauv siger jeg bare. Det har da været det hele værd. Nøj, hvor er det flot og det kunne da ikke indvies på en bedre måde :-)

  SvarSlet
 24. Det kan jeg altså godt forstå du måtte strikke.
  Det er da et ualmindeligt lækkert tæppe :)

  SvarSlet
 25. Utrolig flott teppe du har laget, helt skjønt :) så flink, dyktig du er,flott blogg du har :)

  SvarSlet
 26. Hold fast - hvor er det flot. Dejligt at kattene har kvalitetsstemplet det ;-) Stort arbejde - men også stor glæde.
  Har du nogensinde været til Middelalderfest i Horsen?

  SvarSlet
 27. Et rigtigt hyggetæppe til mormor og lille Frø. Hvor er det et skønt tæppe, smukt. Det må have været et stort arbejde. :-)God sommer.

  SvarSlet
 28. Det er virkelig blevet et flot tæppe, dejligt at få det færdigt, så det kan bruges på en lidt kølig sommeraften.

  SvarSlet
 29. Wuaw - et flot tæppe! Og farven er såååå dejlig. Jeg måtte da lige et smut tilbage i den bog og studere opskriften, for det er ualmindeligt smukt :-)

  SvarSlet
 30. Så utrolig fint!! Dette blir et smykke i sofakroken, nesten for fint til å brukes.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.