29. juli 2015

Over there

... og her tænker jeg ikke på den anden side af Atlanten, men på den anden side af Bælterne ;-) Der har jeg tilbragt et par skønne dage. Jeg har længe gerne villet besøge både Vibeke og Louise Hardens butik i Roskilde og det ønske blev opfyldt. Louise Harden åbnede endda specielt for mig, selvom hun har ferielukket i juli - dét kalder jeg sandelig service :-)


Her har vi hende i sving bag disken og hun er akkurat lige så glad, venlig og inspirerende som hun ser ud. Hun er så begejstret for det, hun laver og det smitter helt og aldeles - man går derfra med masser af nye ideer i hovedet. Bemærk den smukke sommerbluse Louise har på - et af hendes egne designs - den har jeg lovet mig selv, at jeg skal strikke på et tidspunkt, men denne gang koncentrerede jeg mig om de mere uldne projekter.


Jeg havde lavet research hjemmefra og var ude efter Louises egne designs, der ofte både er feminine og elegante. Frakken ovenfor fik jeg beset nærmere og prøvet på - den skal snart på pindene i en for mig noget usædvanlig farve :-) Nedenfor et par andre eksempler på Louises designs og stemningsbilleder fra den mere end lækre butik.


Louises butik er spækket med lækre garnkvaliteter, herunder en del Karen Noe. Jeg kunne sagtens være gået amok, men holdt mig til de modeller, der skal strikkes :-) Dem får du nok at se efterhånden som de bliver til :-) Bemærk venligst, hvor behændigt jeg kom udenom, hvad der blev købt, he, he :-) Jeg fik dejlige skatte med hjem :-)


Vibeke og jeg mødtes i Louises butik og jeg kan vist godt røbe, at ingen af os gik tomhændede derfra ;-) Den dejlige dag fortsatte hjemme hos Vibeke, hvor jeg havde så travlt med at være tilstede, at jeg fuldstændig glemte at tage billeder, så I får bare lidt flere fra butikken. Vibeke fik heldigvis taget nogle som hun præsenterer her. Jeg mødte Inger, Emra og Marianne - alle dedikerede strikkere og det var en virkelig dejlig oplevelse. Inger havde den smukkeste Hokkaido på - strikket op i Linea hør fra Karen Noe. Hvis jeg skal lave den model, bliver det helt sikkert i det garn, for den var usædvanligt flot og meget, meget lækker! Den kan ses på et af Vibekes billeder.          


I Vibeke har jeg fundet en slags soulmate, hvad angår igangværende projekter. Inden vi tog hjem, viste hun dem lykkeligt frem - fra både lager, fjernlager og det aller yderste lager ;-) og tro mig, hun har gang i akkurat lige så meget som mig  - her behøver jeg ikke røbe noget specifikt antal :-) Det er ikke så tit, jeg møder sådan en strikker, så jeg boblede helt, da jeg gik derfra :-)

Endnu et Louise Harden design 
Jeg mødte også Vibekes lille hvalp Pepe, der virker til at have en forkærlighed for at bide i strikkede kjoler ;-) så der ligger et hårdt træningsarbejde forude - vi ved jo, at Vibeke i øjeblikket strikker en kjole om måneden ;-)  Han var dog alligevel noget af det kæreste - nuttethedsfaktoren ved sådan en hvalp er meget svær at ignorere  :-)

Ferien går langsomt på hæld, den har været fyldt med gode og dejlige oplevelser og er som sådan godt brugt :-) Nu venter hverdagen og det er slet ikke så tosset endda. Til sidst vil jeg takke for alle jeres søde kommentarer til mit påfuglesjal - jeg håber, at I der skriver, at I gerne vil lave det, kommer i gang, for det er slet ikke så vanskeligt eller omfattende som det ser ud. Nu vil jeg nyde det sidste af ferien - og glædes over, at det kan lykkes at strikke en cardigan på turen til og fra Sjælland og så lidt hos Vibeke og på hotellet - godt nok på en pind 6, men det er da alligevel meget godt gået :-) Strikket i lækkert garn fra Karen Noe - købt af Gitte, da jeg besøgte hende til vores traditionsrige sommerstrik :-)

27 kommentarer:

 1. Sikke nogle dejlige besøg og skønne strikkestunder :-) Louise har virkelig nogle lækre designs - jeg har endnu ikke besøgt butikken, så det må jeg glæde mig til engang. Sikker på du har gjort lækre køb derinde ;-) glæder mig til at se mere :-)

  SvarSlet
 2. Det er rigtig det er en skøn butik, jeg har været på strikke cafe et par gange, skøn skøn butik

  SvarSlet
 3. Tusind tak for dit dejlige besøg. Dejligt at finde en soulmate indenfor strik😊 Glæder mig til vi ses igen, og er lige startet på "vores" frakke. Har lige brugt den fuldstændig fantastiske balsamico du havde med, til både langtidsbagte tomater og salatdressing. Uhmmm og tak.

  SvarSlet
 4. Tak for kigget ind i Louises hyggelige butik. Jeg er meget spændt på at se, hvad du fik med derfra :o)
  Ikke dårligt med lidt inspiration fra 'over there' - og hyggeligt med en soul mate udi strik ;o)
  Fortsat god tur.

  SvarSlet
 5. Wow, det ser ud til at være en superlækker butik. Og lige et sted for dig, som laver så store og fine projekter.

  SvarSlet
 6. hej Lene,
  tak for kigget :-) Jeg er vild med mange af Louises modeller og håber at jeg engang får lejlighed til at besøge butikken.
  Og så må du iøvrigt godt fortælle mere om dine indkøb ;-))

  strikkeglade hilsner
  Angelika

  SvarSlet
 7. Tusind tak for dit dejlige besøg. Dejligt at finde en soulmate indenfor strik😊 Glæder mig til vi ses igen, og er lige startet på "vores" frakke. Har lige brugt den fuldstændig fantastiske balsamico du havde med, til både langtidsbagte tomater og salatdressing. Uhmmm og tak.

  SvarSlet
 8. Jeg er slet ikke i tvivl om det har været helt fantastisk. Bare ved at læse dit indlæg er jeg tilbage i mekkaet, jeg besøgte tidligere på året. Det ville ikke være dårligt hvis den biks lå i min baghave.

  SvarSlet
 9. Lyder som en rigtig dejlig inspirationsrig tur med strik, garn og godt selskab.

  Nu fortæller du mig vel ikke at du har købt garn i sort? For så stor verden da ikke længere........

  SvarSlet
 10. Du er en ægtet strikkeheks.
  Fantastisk hvad du får strikket.

  SvarSlet
 11. Hold da op, blev lige helt revet med af din beretning, ligesom at være der selv, hvor er det en hyggelig butik og alle de lækre sager. Det kan man da kalde en luksustur, den slår da alle ferierejser. Glæder mig til at se hvad du frembringer af dine indkøb.

  SvarSlet
 12. Eiij.... det ser spændende ud! Jeg kommer måske til Roskilde... skal se Domkirken... Ligger Louises forretning tæt på?
  Det er skønt med sådanne strikketure og strikkestunder med ligesindede. Man bliver jo høj af al den inspiration.

  SvarSlet
 13. Sikken en dejlig butik. Måske jeg kan besøge den når jeg skal til Sjælland sidst i august. Roskilde er ikke langt derfra hvor jeg skal hen. Tak for den inspiration. :)
  Spændt på at se din "nye" farve....:)
  Knus Ingrid

  SvarSlet
 14. Takk for turen, Lene.
  Enda en spennende garnbutikk, jeg enda ikke har vært i ;) Og for en service, åpner den kun for deg! Men nå har hun jo også fått den beste reklame på bloggen din.
  Jeg tipper frakken din vil bli i linfarget med litt grønt i, eller....?
  Så deilig og inspirerende å være sammen med andre strikkere. Også det å reise til andre steder, og få nye input og opplevelser.
  Det skal jeg også fortsette med fremover, for det gir så mye.
  Fikk du forresten kjøpt med litt Faerytale garn? Jeg så hun hadde det i butikken. Jeg elsker det garnet, og har nettopp blogget om min nye trøye, i Orange Faerytale. Velbekommen.

  SvarSlet
 15. Nydelig påfugl under her!
  Her var det mye lekkert, så jeg skjønner dere ikke gikk tomhendte ut av butikken:)
  Hert har vi bare regnet bort, men vi har hatt godt strikkevær:)
  Nyt juli til ende!

  SvarSlet
 16. Det var da et dejligt besøg i en skøn granforretning, der skal jeg vist også over engang. Uhh der er meget man gerne vil ;-) Dejligt at du har fundet en soulmate - dejligt med gode partners in crime.

  SvarSlet
 17. Super tur dere hadde... ha riktig god ferie fortsatt Lene.
  Alltid fantastisk med god strikkebutikk og så veldig hyggelig at åpnede Louise Harden
  butikk for deg :-))) Deilige modeller... herlig garnet. Ønsker masse strikkeglede deg.
  Klem fra Viola

  SvarSlet
 18. For en spennende butikk! Og så fint hun ville åpne på sin fridag.
  Blir spennende å se hvilken farge cardiganen får :-)

  SvarSlet
 19. Over here - på Sjællandssiden - findes heldigvis også strikkemuligheder :-)
  Det må have været en dejlig dag.

  SvarSlet
 20. Uha, uha, sikke mange dejlige oplevelser. Dem kan man bare ikke få for mange af! Er spændt på at se dine indkøb ;-)

  SvarSlet
 21. Jeg føler mig jo helt international, når du kalder Sjælland 'over there'. Det ser ud til at være en skøn butik, du har besøgt. Jeg er inspireret bare af billederne. Frakken ser også lækker ud, jeg kan se den for mig i mange forskellige farver og er meget spændt på at se hvilken farve, du har valgt :-) God strikkelyst, jeg vil glæde mig til at se dine køb undervejs

  SvarSlet
 22. Jeg har stadig et besøg i Louise Hardens butik til gode, og det endda selvom jeg ikke bor længere væk, end det hurtigt kan lade sig gøre.
  Lige præcis frakken du viser har jeg også kigget på, og den faktisk med til at et besøg gerne skal udskydes lidt. Jeg synes nemlig hverken jeg har tid eller råd til lige det køb lige nu... men engang :)

  SvarSlet
 23. Ja det skulle være godt gjort å komme tomhendt ut av den butikken. Litt av en service å åpne butikken midt i ferien.

  Den kåpen så nydelig ut. men uvant farge, da ville jeg som Sylvia tippe grønt? Eller kanskje grått?

  Jeg kan forstå det gleden og inspirasjonen ved å møte andre strikkere, jeg tror de fleste strikke-/håndarbeidsbloggere gjør det. Vi finner jo også et fellesskap her inne, men det slår ikke det å møte en annen likesinnet og sammrn dele gleden over et nytt prosjekt, et nytt garn etc.

  Nyt resten av ferien din. Hverdagen og høsten kommer fort nok. :)

  SvarSlet
 24. Det lyder som et herligt og udbytterigt besøg! Jeg glæder mig til at se, hvad du blev fristet af.

  SvarSlet
 25. lyder som en skøn oplevelse og glæder mig til at se hvad du finder på :-)

  kan se på den kjole med det hæklede på, at jeg engang har mødt hende på en messe og stået og sludret med hende om hendes flotte kjole da den var noget helt særligt :-)

  SvarSlet
 26. Tak for at dele besøget med os. Det er altid dejligt med ny inspiration - og dyrt ;-) Der ryger jo altid noget med hjem. På forunderlig vis -hihi

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.