24. maj 2015

Sommerkjolen

Disse billeder skulle naturligvis have været taget i høj sol og varme, men selv om jeg skiftevis har truet og bedt til vejrguderne er de på ingen måde blevet formildet - så årets sommerkjole må præsenteres i godt dansk blandingsvejr og jeg har rå-frosset hele fotosessionen igennem ;-)

Jeg har strikket i den mest fantastiske farve og krydser fingre for, at den ikke tiltrækker insekter, for så kan det hurtigt blive en lidt for sjov sommer ;-)


Jeg har jo strikket den før - i den smukke, røde merceriserede bomuld fra Hønsestrik - men min veninde og kollega endte med at få den med hjem og det er der jo ingen grund til at klage over, når man bare kan strikke en ny :-) Jeg elsker den simpelthen - letheden, der skabes ved at strikke på de meget store pinde og de fine hulmønsterpaneler - her fremhævet med en sort underkjole.


Jeg er ret sikker på, at jeg kan finde på, at lave den igen, for pæne strikkede sommerkjoler hænger ikke på træerne. Det er åbenbart ikke danske designeres yndlingsopgave - efter min mening designes der alt for få strikkede kjoler ;-) Er der ikke en designer derude, der har lyst til at lave lidt flere kjoler? ;-)


Nå, men medens jeg venter på, at opgaven tages op, kunne den så ikke også være flot i den lilla bourettesilke fra Karen Noe? Den er så lækker at have på og strikket op i ren bomuld - ren silke -bomuld/silke eller bomuld/hør er der uanede muligheder i de flotte, klare farver som disse fibre ofte indfarves i.

Det er klart, at farverne på Birthe Sahls stjerner ikke er tilfældigt valgt.


I går var jeg til strik med strikkegruppen hos Mona, som sædvanlig meget, meget hyggeligt. Nu skal jeg på tur med min søster og i morgen skal jeg være sammen med Lillefrø og hendes forældre, se det er en pinse, helt efter farmors hoved ;-)

Jeg er i gang med 3 nye sommerprojekter, Kim Hargreaves og Marie Wallin er designere. Jeg har også købt en ny børnestrikbog - de sødeste retromodeller fra Marie Wallin, men den bliver præsenteret sammen med et færdigt projekt, som den har fortjent.

Ha en dejlig pinse derude :-)

Faktaboks:
Design: Karen Noe: Knitting Collection: Louises blomstertunika som kjole
Garn: Havblik, 100% bomuld
Garn fra lager: Joh - det har ligget siden vi var i Odense i september måned sidste år ;-)
Anvendt: 440 g
Farve: No. 29 - Varm gulorange - den eneste gullige farve, jeg kan bruge og som jeg hapser så snart jeg finder den. Jeg bliver næsten nødt til også at lave en cardigan, men skal lige igennem "insekt-testen først ;-)
Købt hos: Tante Grøn i Odense
Pinde: 7, 6 og 5
Str. M - så der bliver mere plads foroven til mine muskuløse overarme ;-)
Ny teknik: Nej.
Bemærkninger:  Denne gang med et "rigtigt" ærme i stedet for vingeærmer - det er nok blevet en anelse for langt. Jeg har heller ikke taget så meget ind til ærmegab som i opskriften. Jeg begynder strikningen med 2 omgange ret - både i nederste kant og ved ærmerne i stedet for at starte direkte med mønsterrapporten som i opskriften.

34 kommentarer:

 1. Smuk, fantastisk lækker. Og så må vi da håbe solen kommer så kjolen kan komme i sommerbrug. Mon ikke at den gule sag ligefrem har øget odsene for en god sommer. Det tror jeg på!!!

  Skøn, skøn tunika til lillafrø. Hun er så sød og dejlig.

  PS: Hurtig strikker!!! Du begyndte på kjolen da jeg var på besøg :-)

  SvarSlet
 2. Fantastisk flot kjole,både farve og model :)

  SvarSlet
 3. Hvor er den bare skøn! Jeg er helt vild med farven og mønsteret er fantastsisk! Den gad jeg godt strikke - måske i lavendel ...

  SvarSlet
 4. Jeg elsker gul og din kjole er supersmuk i gul. Det er en flot model, som jeg egentlig ikke ved hvorfor jeg ikke har strikket.

  SvarSlet
 5. Hvor er den smuk og sikke en skøn farve til dig. Lige til at blive glad i låget af.

  SvarSlet
 6. Hvor er det bare en flot farve! Den ser rigtig dejlig ud og er virkelig god til blomstermønsteret. Rigtig god pinse

  SvarSlet
 7. åååhhh, hvor blev den fin, til lykke!
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 8. Ååååå.... En farge etter min smak!!! Den ble helt fantastisk i gult! Jeg strikket den jo for flere år siden i karryfarget ull. Men den blir ikke brukt så mye, for jeg har lagt på meg etterpå. Og man ser heller ikke slankere ut i hullstrikk.
  Jeg kjøpte forøvrig den smukkeste silkekjole i en okergul farge i Spania nettopp , som jeg håper jeg får brukt mye i sommer.
  Hva med en litt gulorange-farget jakke til kjolen???
  Kjoler er nok lite designet, fordi vi kvinner er så forskjellige i kroppen. Det er mange kjolemodeller jeg ikke kan bruke, for livet mitt er så høyt, og så er jeg så stor over bysten.
  Hverdagen er definitivt tilbake her hos meg etter ferien. Men så er det jo flest av dem, da.
  Ha en fortsatt fin Pinse Lene. Klem

  SvarSlet
 9. Rigtig laekker. Og flot farve. Mon ikke de smaa sorte fluer foretraekker en skriggul, saa du kan have din kjole i fred?????
  Rigtig god pinse. Jeg glaeder mig til at se de andre projekter. Her gaar det stille med pindene. Skulderen driller og sviger er her haha.
  Knus

  SvarSlet
 10. Det er en rigtig skøn kjole, det er også min yndlings sommermodel. Jeg får helt lyst til endnu en, når jeg ser din. Øreringene fra Birthe Sahl fuldender looket :-)
  I øvrigt har Louise Harden flere strikkede kjoler, som er søde til sommerbrug.

  SvarSlet
 11. Super flot kjole og også super flot til dig. Du ser bare godt ud i strikkede kjoler.
  Jeg håber insekterne holder sig væk, for det er nu en dejlig farve.
  Jeg overvejer at strikke den i mørk lilla muskat her til sommer.

  SvarSlet
 12. hej fantastisk flot kjole, du ser godt ud i den, jeg undrer mig over du strikker i bomuld, jeg har strikket i bomuld og uld, og den får jeg røv i for at sige det lige ud, døjer du ikke med det

  SvarSlet
 13. hej fantastisk flot kjole, du ser godt ud i den, jeg undrer mig over du strikker i bomuld, jeg har strikket i bomuld og uld, og den får jeg røv i for at sige det lige ud, døjer du ikke med det

  SvarSlet
 14. Hej Jytte
  He, he - jeg kender godt problematikken, men det er aldrig sket for mig i ren bomuld. Til gengæld kan det meget let ske i bomuld/uld og spørg mig ikke hvorfor. Jeg har ikke noget fornuftigt svar på det.
  Hilsen Lene

  SvarSlet
 15. Du ser brandgodt ud i denne kjole - modellen klæder dig virkeligt godt...jeg er sikker på der bliver sommer og sol nu!! Og håber ikke de små sommerkryb bliver alt for vilde med dig, selvom det kan være rart at være omsværmet ;-)
  tak for hygge i går og god pinse til dig og din familie :-)

  SvarSlet
 16. Og så så vi en farve der også klæder dig brandgodt. Nej hvor er du hurtig til at lave en model anden gang du har den mellem hænderne. Smukt mønster! Hav en god pinse.

  SvarSlet
 17. Veldig flott kjole!
  Jeg likte hullmønsteret veldig godt :-)

  SvarSlet
 18. Den er kanonflot og klæder dig rigtig godt :-)

  strikkeglade hilsner
  Angelika

  SvarSlet
 19. Superflot kjole. Du ser bare godt ud i strikkede kjoler

  SvarSlet
 20. Hvor er den flot til dig:-)

  SvarSlet
 21. Denne kjolen var selve sommerkjolen! For en herlig farge, og litt overraskende? Er ikke så vant til å se deg i gult.
  Som vanlig har du funnet en nett og feminin modell og laget et nydelig stykke håndarbeide. 😊

  SvarSlet
 22. Den er super flot. Har selv strikket den i turkis og en i rød. Skønne at have på.

  SvarSlet
 23. Perfekt... super, super :-)) jeg elsker kjolen og så fantastisk bildet. Herlig ha du strikkt... og sommer kommer :-)))
  I sommer vi reiser til Sverige/Schonen - første gang - og vi tar en tur til Bornholm, håper jeg kan finne strikkebutikk og garn eller bedre garnpakke og strikkebøker. Jeg er enig med deg, det er for lite design for strikkekjoler. Ha en riktig god 2. pinsedag. Hilsen og klem fra Viola

  SvarSlet
 24. Altså nu bliver jeg jo også nødt til at strikke den kjole, hvor er den da skøn. Jeg må indrømme den har stået på strikkelisten temmelig længe. NU rykkede den mange pladser op af listen.

  SvarSlet
 25. Det er da en rigtig sommerkjole, flot flot, og så må de gerne komme med vejret som passer til den. og Havblik holder så fint vask efter vask.

  SvarSlet
 26. Du er elegant i kjole. Og den har jo en fantastisk flot facon... især med dig inden i!
  Men du får mig ikke til at strikke kjoler! Jeg er til tunika og bukser, hvis det endelig skal være lidt længere....

  SvarSlet
 27. Den er meget fin, og kan bruges i flere farver. Måske et andet mønster i underdelen, kan du prøve med.

  SvarSlet
 28. Du er så fin i den strikket kjole. Fin farve og model til dig.

  SvarSlet
 29. Rigtig sød sommerkjole, som klæder dig temmelig godt. Men insekttesten - jeg vil ikke anbefale at bruge den i lummert vejr :P

  SvarSlet
 30. Perfekt ! hvor er den bare smuk og let, og meget fin. Slet ikke en farve som insekterne søger - dertil skulle den vist være mere ovre i det gul/grønne. Men det kan naturligvis komme an på en prøve. Den er virkelig meget vellykket.
  Det var hyggeligt at have jer på besøg i lørdags. Sikke vi får snakket :o)

  SvarSlet
 31. Jamen Lene, den er så skøn i den gule farve - og selvfølgelig er det en gul farve, som de små bæster slet ikke synes om!

  SvarSlet
 32. Den er altså bare super smart til dig.. og ja jeg er også sjældent at finde i gult, tror vi to farvemæssigt ligger meget tæt med hårfarve og hud... har dog lige fået lidt gult stof hjem som en udfordring fra min veninde og det skal da prøves :-)

  SvarSlet
 33. Alt kler den smukke, og du er så slank og flott !

  SvarSlet
 34. Kære Lene. Du ser igen fuldstændig fantastisk ud i nyt strik, og wow nogle ørenringe også😊 ja, den kjole kan strikkes igen og igen. Skal. Vi ikke bare lave nogle sommerkjoler? Jeg er i gang med den første. Nyd det hele.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.