21. marts 2014

Stribe på stribe er Stribevis ;-)

Stribevis teststrikkede jeg for lang tid siden for Bente Geil i str. 1 år og Lillefrø blev udstyret med en kjole som hun har brugt så meget, at den bestemt skal strikkes igen. Nu har jeg dog først lavet en Stribevis i voksenstr. som fødselsdagsgave til min svigerdatter.


Senere har Bente Geil delt designet op i Stribevis til børn og en ensfarvet Dameting til voksne, men min opskrift stammer jo fra teststrik-perioden. Jeg har her prøvet at strikke modellen i tynd uld i stedet for Geilsk Tweed som originalen er strikket i. Jeg var nødt til at smugprøve inden jeg vaskede og afleverede den til min svigerdatter og jeg er NØDT til at have sådan en ;-) Den sidder supergodt og er meget behagelig at have på.


Så det ender nok med, at kjolen bliver en 3-generationers sag her i vores familie ;-) Som vanligt og også skrevet tidligere er den designmæssigt genial og finurlig som Bente Geils design generelt. Man begynder med kilen i nakken og strikker hele kjolen ud fra den. Minimal montering, dvs. 2 sting under ærmerne ;-)


Eneste minus ved voksenstørrelsen er, at det IKKE er sjovt at strikke ærmerne, hvor man sidder med den hele kjole og 3 stribefarver og skal løfte hele molevitten, for at trådene ikke vikler. Det er måske det Bente Geil har taget højde for i voksenmodellen. Da den er ensfarvet, vil det ikke være så irriterende at strikke ærmerne!


Den er blevet modtaget med glæde, så nu går jeg bare og tygger på om farmors version skal være stribet eller ensfarvet, Geilsk Tweed eller ej :-)

Inden faktaboksen vil jeg lige vise indholdet af en uventet og dejlig gave, der dumpede ned i postkassen på en helt almindelig hverdag. Den er fra Lykke, som lige har holdt et vellykket blogtræf - så heldig jeg var, at vinde så fin en gave - tak for det, Lykke :-)


Snart går turen til Ry og fiberfestival, hvor Mona og jeg skal deltage i et par workshops, bl.a Bente Geils. Det glæder jeg mig utrolig meget til. Jeg har lige lagt sidste hånd på Lillefrøs sommerfugle-cardigan, nu skal der bare klippes op, hækles og syes knapper i. Og så må jeg vist have fat i et af de længe bortgemte projekter i strikkekisten ;-)

Rigtig god weekend derude - forhåbentlig med masser af sol, men også strik :-)

FaktaBoks
Design: Bente Geil: Stribevis
Garn: Filcolana lammeuld, 100% lammeuld
Fra lager: Yep ;-)
Anvendt: knap. 270 g
Farve: Lys, mellem og mørk grå
Købt hos: 123.knit.com
Pinde: Jeg gik helt ned i en 2,5, for at få strikkefastheden til at passe
Str: Str. S
Ny teknik: Ja, hele måden med at starte med kilen i nakken - det har jeg ikke prøvet før :-)
Bemærkninger: Jeg har strikket kanten på ærmerne kortere end i opskriften, hvor der er en lang bort ved håndleddet.

30 kommentarer:

 1. Wow den er smuk, må vist på min "to-do" liste

  SvarSlet
 2. Igen en super flot kjole fra dine pinde. Jeg synes at kjolen er lige nedringet nok. Men det kan der jo tages hensyn til, når man strikke.
  Tillykke med Goodiebagen

  SvarSlet
 3. Det var så lidt ;0) super flot kjole, glæder mig til at se hvad din bliver i ?

  SvarSlet
 4. Det er en riktig flott kjole du har strikket . Og et morsomt design. En annerledes måte å starte et plagg på. Slikt liker jeg. Det er en utfordring.
  Din kjole blir nok i blåfarger......right?
  Så fin gave du fikk av Lykke. En liten forundringspakke, med hyggelig innhold.
  Ha en fin tur med strikkerier og andre strikkere.
  Klem

  SvarSlet
 5. Sådan en har jeg også strikket ;)
  Bare i grøn og som test strik ;))
  Drømmer om en ensfarvet uden huller.
  Spændt på om strikker en mere.

  SvarSlet
 6. Ser rigtig godt ud - i ensfarvet ville den bestemt også blive flot - glæder mig til at se hvad du bestemmer dig for :)
  Marianne

  SvarSlet
 7. Hvor ser den dog godt nok dejlig ud, sikke et arbejde med striber og små pinde. Også god weekend til dig :-)

  SvarSlet
 8. Den er super smuk, jeg kan godt forstå du sværmer for den. I ensfarvet er den bestemt også smuk. Så du må selv finde løsningen på kjolens udseende.
  Smuk og lækker gevinst du har vundet.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 9. Det ser ud til at være meget vellykket. Tillykke med posen fra Lykke. Kan kun bekræfte at indholdet er lækkert.

  SvarSlet
 10. Den er utrolig flot, kan godt forstå der også må være en farmor model. Det ser ud som den har en rigtig god pasform .
  Det lyder som en spændende oplevelse i kan se frem til :-)

  SvarSlet
 11. Ja, det er da et stort arbejde at strikke med 3 farver, men godt du holdt ud, for den ser flot ud. Jeg ville nok være så doven at den næste blev ensfarvet....
  Det var da en lækker pakke at vinde.

  SvarSlet
 12. Flot kjole - og dejligt med en "3-generationers-model"

  SvarSlet
 13. Hvor er den lækker - den kan jo ende med at blive en "familie-model".

  SvarSlet
 14. Hvor er den bare smuk. Endnu en kjole på to-do listen.
  Fantastisk:-)

  SvarSlet
 15. Send meg din e-Mail , så sender jeg deg oppskriften på eventyrstripene...... Min e- mailadrs finner du ved min profil.
  Jeg sender den på søndag. Nå er jeg på vei ut døren....

  SvarSlet
 16. Sikke dog en lækker kjole. Lækker gave du har fået tillykke med den!

  SvarSlet
 17. Hvor er den stribevis da bare blevet flot - tænk 3 generationer striber ! - for selvfølgelig skal farmors stribevis da også være i striber :o)
  så heldig du var at vinde Lykkes kit fra blogtræffet :o)

  SvarSlet
 18. Du er såå flittig med de pinde. Flot resultat og lækkert garn du har valgt. Sikket et familie foto, hvis 3 generationer havde samme kjole på.

  SvarSlet
 19. Kjolen ser rigtig god ud og jeg kan godt se at trekanterne må give en god pasform omkring barm og talje, så jeg vil se frem til at om du strikker en til dig selv.

  Tillykke med gevinsten, den ser rigtig god ud.

  Jeg kommer også Fiberfestival, jeg har ikke meldt mig til nogle workshops endnu, men pønser på Bodil Munch om at starte et sjal, hvis den ikke er blevet udsolgt som Bente Geils.

  Jeg vil holde øje med dig, det kunne da være hyggeligt at hilse på dig.

  SvarSlet
 20. Nuuuuiiiii den er fin.. 3 generationer i samme model, Du må vise et billede her på bloggen.

  SvarSlet
 21. hold da op hvor er den altså bare flot og ja pasformen ser da ikke mindre en fantastisk ud :-) den synes jeg er super fed og glæder mig meget til at se hvordan farmors model bliver ;-)

  SvarSlet
 22. Den er rigtig flot i striber. Jeg har lavet den i ensfarvet og er rigtig glad for den, så du må hellere komme i gang med en til dig selv. Er spændt på at se om det bliver med striber eller ej.

  SvarSlet
 23. Striberne er bare flotte i den kjole. Hvor er der dog mange kjoler, man gerne vil strikke suuuk og i tyndt garn. :o)
  Knus Ingrid

  SvarSlet
 24. And she did it again. Superflot. Du skal da ogsaa have een med striber. Ellers bliver det ikke en tredjegenerationsmodel fra strikkeheksen.
  Mums for en dejlig pakke. Tea og garn= lige mig selvom jeg lige for tiden er mest til kleenex og hostesaft.
  Knus og god week-end.

  SvarSlet
 25. Ååå, den så nydelig ut!!..og i blåtoner;)
  Jeg strikker på en kåpe til min prinsesse for øyeblikket, og håper den skal passe henne...alltid et sjansespill når modellen bor litt langt unna;)
  Ha en god vår videre, knus fra meg;)

  SvarSlet
 26. Den er godt nok ualmindelig flot, og en fin stribekombination den har.
  Den vil være superflot i farmor udgaven i en stærk blå a la kornblomst eller i turkis.
  Det er mærkeligt, at du skulle helt ned på en 2½ for at få strikkefastheden til at passe, for tweed garnet er da tykkere end den tynde uld, mener jeg.
  Jeg glæder mig til at se din egen version.

  SvarSlet
 27. Så flott den var. Det første jeg la merke til ved den var nettopp passformen. - I alle fall den tilsynelatende passformen på dukken. Nettopp innsnittet ved bysten gjorde at den fikk et godt snitt som jeg av og til kan mangle i strikkekjoler. Jeg fikk en følelse av, etter å ha kikket på sidene til Gelisk, at stripene også er med på å understreke snittet i kjolen. - Tror nesten jeg ville ha foretrukket den med striper som du har laget til svigerdatteren din. - Hun er heldig!

  SvarSlet
 28. Den er super flot. Det ser ud som om den har en god pasform. Kan godt forstå du selv må have en.

  SvarSlet
 29. Jeg prøvede kjolen til forhandlerdagen hos Bente, og den har en rigtig god pasfacon.
  Jeg glæder mig til at møde Mona og dig på lørdag.Og de har lovet sol det meste af dagen, en dejlig strikkedag er i vente.

  SvarSlet
 30. Lækker, lækker, lækker kjole! Og så som en gave. Du er så god Lene.

  Jeg tror aldrig at jeg give mig i kast med en kjole som gave - og dog til Lise ville det være OK - sikkert også når hun bliver voksen.

  Men alligevel - du strikker sjaler, kjoler osv. og giver dem som gaver og giver dermed også lidt af dig selv! Seje Lene!

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.