14. december 2013

Stormvinde

Her blæser kraftige og stærke vinde. Vinduer åbnes og det giver gennemtræk. Jeg er i gang med den helt store oprydning i strikkekurvene og dét går ikke stille af sig! Der skal renses ud og alt det, der ikke taler direkte til hjertet skal trevles op. Enhver strikker ved, at det gør ondt, men det er samtidig voldsomt befriende ;-)

Jeg har arbejdet rigtig mange timer på Kim Hargreaves´ Sage. Jeg var nået langt, men farven og garnet er forkert til den model, så den er nu trevlet op. Jeg vil strikke den i bomuld til sommer - bomuld er også designerens valg til modellen og jeg må bare konstatere, at den ikke bliver heldig i tyk uld. Jeg vil have en mere enkel cardigan i den lyseblå uld eller måske strikker jeg en Tempelblomst - nu må vi se.


En anden model, hvor der ligger mange timers arbejde er Annette Danielsens Mig. Den er nu også blevet trevlet op, fordi jeg ikke vil have den i lilla og fordi jeg måske hellere vil strikke den videreudvikling af modellen som Annette D har med i bogen Mange Masker - modellen hedder Under Uret. Garnet vil jeg i stedet bruge til endnu en Kjole med hulmønster.


Derudover er endnu en tynd, lyseblå cardigan trevlet op, fordi jeg ikke var helt tilfreds med mønsteret, men den nåede jeg ikke at tage billede af - heldigvis havde jeg "kun" strikket ryggen.

Hermed er alle strikkeprojekter udenfor garnkisten trevlet op, jeg fortsætter her i weekenden med at sortere alle de projekter, der ligger nede i garnkisten.

Jeg har dog også fået strikket lidt og har lavet et simpelt rillehalstørklæde af resterne fra Hringsól Kjóll


Nåh ja - og så lige et par pulsvarmere, dem er jeg svært tilfreds med og har allerede brugt dem meget.


Så der er kun ganske få tråde tilbage af Einband Lopi :-) Ingen faktaboks denne gang, begge dele er bare strikket af rester og ud af hovedet.

Tilbage på pindene lige nu er Kraka sjalet og så har jeg lige slået op til en lysgrå udgave af Tankestreg. Den cardigan har været en absolut yndling og jeg har længe gerne villet lave den i en lysere farve, hvor mønsteret kommer mere til sin ret. Jeg er ikke faldet for ret mange modeller i de mange nye strikkebøger, måske fordi markedet nærmest oversvømmes i øjeblikket. Min reaktion er åbenbart at dykke ned i de "gamle" bøger og opskrifter og lave gentagelser :-)

Strikkede julegaver bliver det ikke til i år - mit stressniveau har længe været alt, alt for højt og det skal ikke overføres til strikkefronten. Strik er min helle og det skal det blive ved med at være. Gaver strikker jeg alligevel året rundt.

Ha´ en dejlig weekend derude - måske er du også ved at gøre status og rydde op? Gøre klar til det dejlige nye år, der venter lige om hjørnet :-)


35 kommentarer:

 1. Du har rigtig gang i oprydningen nu :o) Det er nu en god fornemmelse at "få styr på det "

  Min kjole er sådan set færdig...d.v.s. jeg begndte jo forneden med mønster og det var et dejligt mønster at strikke, så kjolen er for LANG. Jeg er nødt til at finde ud af at gøre den kortere.
  Knus Ingrid

  SvarSlet
 2. En lysegrå tankestreg - den bliver smuk! Jeg er også meget glad for min udgave af trøjen og bruger den rigtigt meget.
  Sådan en oprydning kunne jeg også trænge til.
  Fortsat god fornøjelse med det!

  SvarSlet
 3. Det er godt at få ryddet op!
  Jeg er ved at få samlet en større bunke projekter også, men indtil videre er de alle stadig aktuelle. Ligenu er det dog små gaveprojekter, som jeg arbejder på. De store må vente til min i år dejligt laaange juleferie.
  De der pulsvarmere er da bare blevet så flotte!

  SvarSlet
 4. jeg har så ingen projekter liggende, foruden et enkelt sjal til mig selv der kun venter på at jeg er færdig med den sidste julegave. men, min ToDo liste derimod!! den er nu blevet så lang så den må trimmes, der skal jo være plads til nyt på den en gang imellem.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 5. Skønt med sådan en oprydning :-) Jeg håber også at få gjort noget ved det i julen, da jeg endelig har fået afleveret min PhD og derfor kun skal passe mit almindelige lønnede arbejde ;-)

  Er spændt på hvad der gemmer sig nede i garnkisten ;-)

  SvarSlet
 6. Ja, det er helt utrolig hvor fort dette året har gått. Jeg har mer garn enn noensinne fordi når jeg rydder opp synes jeg alltid at jeg trenger nytt og fint garn.
  Synes du er flink å rekke opp når du ser at det ikke fungerer det er en smart ide, istedenfor å strikke ferdig å bare ha det liggende. Jeg ønsker deg en fin helg. Klem :-)

  SvarSlet
 7. Pyha ... Det må ha været en svær beslutning med alle de timer der er blevet brugt... men samtidig må det også være befriende når det er gjort ....
  Ønsker dig pøj pøj med nye projekter :)

  SvarSlet
 8. Dejligt at få ryddet op i strikketøjskurven. Ud/ væk med det man ikke føler for. Tankestreg er så fin og en mere i anden farve kan altid bruges.

  SvarSlet
 9. Ja det er prøvet. Og er det svært at trævle op har jeg smidt det ud.
  Det ligger i vejen for noget nyt og det man har mere lyst til.

  SvarSlet
 10. Nogle gange tænker jeg at det kun er strikkere der kasserer for at lave det samme igen i et andet materiale eller i en anden farve. Strik kan man jo ikke sådan ændre på grundstrukturen af hen ad vejen. Synes det er nogle fine fine pulsvarmere :-)

  SvarSlet
 11. Uh ha! Det lyder voldsomt med så mange ting som skal trævles op,men det er befriende når det er gjort. Hvis man ikke føler at det er det rigtige kommer det jo til at ligge i skabet.
  Kan godt forstå at du har lyst til at strikke tankestreg igen. Den skal jeg vist se lidt nærmere på. Det er lige mig.

  SvarSlet
 12. Man får jo glæde af sit garn flere gange på den måde :-). Jeg har vist også noget jeg skal have ryddet op i. Det kan jo være et nytårsforsæt.

  SvarSlet
 13. Skønt at få ryddet ud i den dårlige samvittighed - tror lige jeg vil kigge på mine ufo'er også. Flotte pulsvarmere {;o) det er vigtig at fastholde sit "Helle" og ikke lade sig stresse der! Pas på dig!

  SvarSlet
 14. Det lyder som en god aktivitet, som også kan sænke stressniveauet;-) Jeg tror jeg vil forsøge at gøre dig kunsten efter i julen, men først en opgaveaflevering. Glæder mig til juleferie.
  Hvor er de fine dine pulsvarmere, og halstørklædet bliver man da helt glad af at kigge på.

  SvarSlet
 15. Tankesteg og krakasjal er ikke daarlige projekter da. Meget smukke modeller, og din moerke tankestreg er bare gudeskoen.
  Oprydnind??? Her bliver det foerst en gang i januar. Vi er midt i smaakagerne for tiden og med hjaelpende barnehaender maa man tage een ting ad gangen hihi.
  Rigtig god week-end.

  SvarSlet
 16. Hej Lene. Jeg skal da lige love for , at du har kastet dig ud i det ! - men det lyder grangiveligt som friske vinde blæser, og giver plads til fornyelse. Det lyder også som om vindene bringer noget energi med sig.
  Spændende med dine nye projekter. Halstørklædet og pulsvarmerne er blevet rigtig flotte.

  SvarSlet
 17. Jeg har ryddet ud og pillet op, men jeg har langt igen. Selvom det gør ondt, mens det står på, synes jeg, det er rigtig dejligt bagefter.
  Sikke dejlige pulsvarmere, du har strikket

  SvarSlet
 18. Lettelsen ved at få sorteret i igangværende projekter er stor. Og ja, strik skal være en glæde og fornøjelse og ikke en pligt. God arbejdslyst med indholdet i garnkisten.

  SvarSlet
 19. Det er ikke sjovt at trævle op i strike man har brugt mange timer på men når det er gjort og der er ryddet op er det ret så befriende og nye projekter kan startes ;-) skønne pulsvarmere du har lavet ;-) god weekend

  SvarSlet
 20. Sådan en oprydning har jeg også en gang om året. Nemlig efter nytår. Det er bare så godt at få gennemgået alle sine UFOer.

  SvarSlet
 21. Ja, noen ganger må man bare innse at det er å rekke opp, dessverre. Det blir jo godt å begynne på helt nye prosjekt da. Nydelig skjerf.

  SvarSlet
 22. Det må være skønt at få ryddet lidt op. Det kunne jeg vist også trænge til. Men der er så mange ting jeg gerne vil strikke og hækle først.
  Skønt halstørklæde og pulsvarmere.

  SvarSlet
 23. ihh ja, det kender jeg godt. Nogen gange er det bare befriende at få et umuligt projekt trevlet op. Det gir´ næsten ro, selv om man osse ærgre sig lidt over den tid man har brugt på det.

  SvarSlet
 24. Du giver dig ikke lige med det første??? Jeg synes, du er kommet meget langt på de projekter du har trævlet op, især Kim Hargreaves trøjen må have taget mange timer. Det mønster ser virkelig indviklet ud, men godt at garnet du får en ny levetid i et andet og (forhåbentligt) bedre projekt.
  Jeg har heller ikke gang i julegaver, jeg laver i stedet mønstre og nedskriver dem.
  Jeg skal hilse fra min mor, hun læser også din blog og er meget imponeret over din store mængde kjoler og striktrøjer. " Hun må jo skifte flere gange om dagen, hvis hun skal nå at bruge det alt sammen" Det ved jeg så ikke, om du gør??

  SvarSlet
 25. Så flink du er, som får ryddet opp i strikketøyet ditt. Det er jeg altså ikke flink til. Jeg bare skyver det enda lenger bakerst i skapet. Jeg må innrømme at jeg har noen liggende.........
  Men nå har jeg vært flink til å bruke opp restegarn, også kjøpt litt, da, men pytt...... I år blir det hjemmelaget til alle. Jeg HYGGER meg med det, men må ærlig si at jeg gleder meg til å strikke noe annet i romjulen, da jeg har tatt noen ekstra dager fri. Det skal bli godt.
  Ha en fin uke. Knus

  SvarSlet
 26. ja selvom man har lagt mange timer i noget strik så kan det altså være helt befriende at trævle det op så det ikke bare ligger der og stirre på en.. har selv gjort det samme et par gange og har faktisk en kurv stående til jeg skal have trævlet op er bare ikke lige kommet til det endnu for hader at vinde garn op :-) søde sager du ellers viser frem :-)

  SvarSlet
 27. Det er så befriende at få sorteret ud og trævlet op, når først beslutningen er taget, og så kan garnet jo heldigvis bruges til noget andet.
  Hulmønsterkjolen bliver da helt vildt flot i den lilla farve, den glæder jeg mig til at se.
  Lillefrøs trøje er vildt sød, synd garnet splitter, men sikke en pragtfuld farve.
  Nu har du lige inspireret mig til at gå strikkekurven efter.

  SvarSlet
 28. Vi er nok flere som hadde trengt en opprydning i garnkurven. Men å rekke opp halvferdige arbeider, ja det sitter som du sier langt inne. Men så kan kanskje garnet komme til sin rett i et annet prosjekt?

  Ønsker deg og dine en riktig god jul. Tipper julen med Lillefrø blir spennende. :)

  SvarSlet
 29. Så fint skjerf og vanter du har strikket.

  Ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!

  SvarSlet
 30. Trods alle de tunge optrævlingsbeslutninger har du skabt et par fine projekter et dejligt tørklæde og pulsvarmerne er absolut skønne.
  Jeg har også kigget på "Sage" og jeg havde overvejet uld, men n u vil jeg følge med og se hvilket garn du vælger. Jeg har endnu ikke besluttet hvilken faeve den skal have, da jeg ikke er så god i lyse farver.

  SvarSlet
 31. Tusen takk for hyggelig julehilsen fra deg!
  Her var det mye flott som var rekket opp, men bedre å få en modell slik man ønsker den:)
  Herlig skjerf og flotte pulser!
  Pass på deg selv, ikke stress for mye!!
  Ha en riktig god jul, slapp godt av og "kos" deg, som vi sier i Norge;)
  Klemmer fra meg;)

  SvarSlet
 32. Uha, sådan at læse om en gang oprydning giver dårlig samvittighed - har da vist et par ting, der skal være færdige. Men at se at også du har ufærdige ting liggende, overrasker da!
  Jeg har desværre heller ikke haft så meget tid og overskud til at blogge og følge med i blogland det sidste halve år. Men jeg har besluttet at komme stærkt tilbage i det nye år - jeg har savnet det :-)
  Du og dine kære ønskes et lykkebringende godt nyt år her fra det kolde nord.

  SvarSlet
 33. En rigtig god ide at få ryddet op i det der ikke er rigtigt ! Det frigiver energi og garn til andet og vi er jo mange der bruger vores strikketid som meditation, så kan det jo ikke hjælpe at vi sidder og bliver irritable over projektet :)
  Skønne handsker og tørklæde :)

  Ønsker dig et rigtig godt nytår , et nytår med lidt ro til din stressede hjerne .
  Marianne

  SvarSlet
 34. Kender godt følelsen af oprydnings feber :-)
  Det er en god følelse når man er færdig med optrævling og klar til nye projekter :-)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.