12. juli 2013

Duften af Gul Snerre

Eller Jomfru Marias Sengehalm er for mig indbegrebet af dansk sommer. Den duft er ikke til at tage fejl af og fører erindringer med sig helt fra barndommens land. I år har jeg plukket små bundter som hænger til tørre i stuen - på den måde, får jeg duften helt ind i huset og kan efterfølgende lave te af de tørrede blomster. Havde jeg haft sengehalm, ville jeg afgjort have stoppet den ud med Gul Snerre ;-)


Den er vanddrivende og svedfremkaldende og god til at uddrive resterne fra sådan en omgang, jeg lige har været igennem, fordi den også siges at virke på lungehindebetændelse. Derudover kan man bruge den til hudsygdomme, sår, mave- og tarmkatar og ødemer.

Årets kedeligste strik er forlængst færdigt og det er Jern. Det færdige produkt er heldigvis ikke blevet kedeligt, men er blevet en let og luftig trøje i en dyb karryfarve som jeg desværre ikke kan gengive ordentligt, solen fjerner åbenbart de mere subtile nuancer i farven.


Det er, måske bortset fra monteringen, ren begynderstrik og dette kombineret med pind 6, blev et arbejde, der bare skulle overstås. Sådan et projekt som jeg har kunnet mærke gennem låget på garnkisten - et af dem, der stjæler energi lige indtil jeg slår låget op, hiver det op af kisten og får det overstået ;-)


Den er til min "nye" svigerdatter, dvs. min yngste søns kæreste (Lillefrøs mor er min "gamle" svigerdatter ;-)) og hun har selv valgt den. Jeg havde håbet, hun ville ha´ valgt Annette Danielsens poncho Bronze fra samme bog og har derfor investeret i mange, mange kilo af dette garn, som jeg regnede med sku´ strikkes dobbelt til Bronze, men der gjorde jeg regning uden vært - så nu har jeg garn til adskillige andre projekter. Heldigvis er det en god farve til begge mine svigerdøtre og endda også til min yngste søn, så det bliver nok brugt engang. Her gengives farven måske lidt bedre.


Normalt laver jeg ikke Hyldeblomstsaft, fordi jeg synes, der skal alt for meget sukker i. Men Gittes begejstring for min røde Hyld, gav mig alligevel lyst til at prøve at lave en enkelt portion, hvor jeg har reduceret sukkermængden til det halve. Det er blevet meget, meget sødt alligevel, så næste gang reducerer jeg til en kvart. Jeg reducerer også mængden af citron en smule for at skabe balance.


Rigtig god sommerdag derude :-)

FaktaBoks
Design: Yvonne Bjerregård: Jern fra bogen Råt & Godt
Garn: Det er et Tweed garn fra Garnudsalg.dk - det mærker som ren uld.
Fra lager: Ja
Anvendt: 346 g
Farve: Karry m. nister
Købt hos: Garnudsalg.dk
Pinde: 6
Str: M/L
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Det endte med at blive en rigtig lækker trøje, men kombinationen af de store pinde og det tynde garn, var en rigtig kedelig strikkeoplevelse. Alligevel et af den slags projekter, hvor man er glad for at have gennemført, fordi det færdige produkt trods alt bliver lækkert.

24 kommentarer:

 1. Rød hyld har jeg aldrig hørt om :0) super smukt garn og trøje. Det garn skal du nok brugt :0)

  SvarSlet
 2. Det er en skøn farve du har strikket i. Er selv vild med disse gule nuancer.Desværre er det ikke en jeg selv kan "gå med". Resultatet er godt omend det "kun" er begynder strik.

  SvarSlet
 3. Flot blev den, selvom det var kedeligt!!! Sådan er de nogle gange :-)

  Sikke en smuk farve hyldeblomstsaften har. Noget kønnere end min lyse....

  SvarSlet
 4. Dejlig trøje, den bliver hun bestemt glad for, og garnet bliver helt sikkert brugt. Tak for dejlige sommerbilleder, det løfter lige humøret nogle grader :0)

  SvarSlet
 5. Rød hyld har jeg heller aldrig hørt om, men hyldeblomstsaft er sammen med rabarber mine foretrukne. Jeg fortynder dog med vand, så det ikke smager så sødt.
  Nogle gange er det enkleste det flotteste, så godt du holdt det kedelige strik ud.

  SvarSlet
 6. Jeg kender godt den der fornemmelse af et afsindig kedeligt stykke strik, der bare ender rigtig godt.
  Dejligt og heldigt er det sidste, og den ser også rigtig skøn ud :)

  SvarSlet
 7. Hvor er Jern blevet smuk, det er vel nok et flot spil, der er i garnet.
  Jeg er heller ikke vild med 'kedeligt' strik, men det ender tit med at blive det, jeg bruger mest

  SvarSlet
 8. Det kan god være at den har været kedelig at strikke med resultatat er en smuk bluse i en skøn farve :-) Jeg reducerede også sukkermængden, må prøve de røde hyldeblomster engang.

  SvarSlet
 9. Er det ikke bare en lettelse naar saadan noget pligtstrik er overstaaet??????Og saadan noget kan bare nedstirre een fra garnkurven, ligesom et trodsigt barn! Og nu har hun altsaa bare at bruge den hihi. Det er ioevrigt en laekker farve hun har valgt.
  Roed hyld??? Det er en smagsoplevelse som jeg har til gode. Laver alm hyld, og i aar klager pigerne over at det ikke er soedt nok. "Mor, der kommer kun liiiiige smag paa vandet". Jamen er det ikke det der er meningen???
  Jeg kan heller ikke lide naar det bliver saa soedt at munden ligesom klistres sammen. :-)


  SvarSlet
 10. Smukt trøje, dejlig enkel, trods den er kedelig at strikke, elsker karrygul.
  Er ikke faldet over Gul Snerre her på Fyn, måske noget med jorden, hvor de gider gro, og kender heller ikke rød Hyld, er det også jysk? :o)

  SvarSlet
 11. Det kan godt være den har været kedelig at strikke, men resultatet er superlækkert og når der "sker" meget i garnet, synes jeg en helt enkel glatstrikket model er flottest.

  Pragtfuld farve din hyldebærsaft har fået, hvordan har du dog båret dig ad med det?

  SvarSlet
 12. Måske kunne du søde med stevia blade i stedet for sukker? Ellers en mega flot farve din hylde saft har fået :))

  SvarSlet
 13. Jeg synes også den er flot, den ser ud til at have en god pasform.

  SvarSlet
 14. Den er blevet rigtig fin. Jeg er helt vild med farven!

  SvarSlet
 15. den er da bare blevet super flot.. tænk jeg vidste slet ikke, at der fandtes en rød hyld... lækker ser saften nu ud, jeg havde ellers besluttet, at i år skulle det være, men jeg nåede det desværre ikke :-)

  SvarSlet
 16. Fantastisk karryfarvet trøje...jeg er sikker på at resten af garnet finder anvendelse:-) God sommer

  SvarSlet
 17. Den er flot, det kedelige kan ikke ses.

  SvarSlet
 18. Godt gået! Du nåede i mål og resultatet er super flot! Spændende hvilket årti du får strikket alt det sennepsgule garn op. Jeg synes garnet er meget smukt og har et flot spil, som kommer helt til sin ret i den enkle bluse.

  Wauv flot hyldeblomstsaft ;-)

  SvarSlet
 19. Hej Lene. Det vidste jeg ikke om den gule snerre. Handy information - der er masser af snerre nede ved stranden :o)
  trøjen er rigtig flot - og bestemt ikke dårligt, at den er hurtig og nem at strikke. Sådan noget strik kan jeg bruge lige pt. Hvor fandt du opskrift på den ?
  hilsen Mona

  SvarSlet
 20. Trøjen ser rigtig lækker ud - rart at komme i mål ;-)

  SvarSlet
 21. Den gule karryfargen er jo bare flott!!! Ivertfall er det en farge jeg kan bruke. Og sikkert dine to svigerdøtre også :)
  Jeg synes genseren ble riktig flott. Og selv om det var kjedelig strikk, slik må man bare orke av og til, så er resultatet helt nydelig. Og vil helt sikkert bli mye brukt.
  Hylleblomstsaften din er nok nydelig. Selv kjøper jeg " sommersnaps" med hylleblomstsmak når jeg er i DK. Jeg er stor fra av Frk.Nilsen eller den fra Brøndums...... Det minner om Danmark, ferie og hygge. Slik som den gule blomsten gjør for deg.
  Ha en fin sommer, Lene.
  Om to mnd skal jeg til København. Jeg gleder meg :)

  SvarSlet
 22. Enkelte prosjekter krever mer viljestyrke enn andre. Nå synes jeg fargen var flott, men gjenkjenner at den muligens nok ikke er din farge. Da hadde den nok vært i en variant av blå. :) Da var nok uglekjolen til den lille mye morsommere strikk å ha på pinnene.

  Nyt sommerferien din. Det må føles så godt etter det racet du har vært igjennom med eksamen og full jobb ved siden av.

  SvarSlet
 23. Genser din ser ut deilig og ullen veldig hyggelig - jeg mener det er en veldig fint garn. Jeg sender deg hjertelige hilsen og ønsker en riktig herlige uke... med sol... og fin sommerdager. Klem fra Viola.

  SvarSlet
 24. Lækker trøje og farven er skøn - elsker den men kan ikke bære den efter at håret er begyndt at smide farven ;0))

  Smuk smuk hyldeblomstsaft - og ja det er vildt sødt !

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.