4. september 2011

Eftertanke og nye tider

Så skete det. Min yngste er flyttet hjemmefra. Han er klar, så fin og flyvefærdig og mor er også klar - sådan da ;-) Måske er det bedre at tale om, at en proces er begyndt, for jeg synes, jeg er havnet midt i en rutschebanetur. Det ene øjeblik er jeg grædefærdig, det næste grebet af de nye muligheder. Det er noget med, at en epoke er uigenkaldeligt forbi, en dør er lukket for altid og jeg ved ikke helt, hvad der er bag de nye døre, jeg skal åbne. Så udover at påbegynde processen med at rydde op mentalt, er jeg gået amok i min garnkiste og har RYDDET OP! En del projekter skal gøres færdige, medens andre er trevlet op. Her er de overlevende projekter, der skal gøres færdige i løbet af den næste tid. Min fine farveskiftecardigan fra Louise Harden


Annette Danielsens Tankestreg, jeg er nået til lidt over 1. knaphul


Annette Danielsens Frost til min mand


Mit bilstrik - neverkonttæppesjalet


En lækker poncho fra Noda


TILFØJELSE: Og mit perlesjal - men hvor er opskriften?? Ikke i kisten, så jeg må lede i gemmerne. Måske bliver der basis for ny oprydning :-)


Lidt trøsteshopping er det også blevet til. Hvis mor ikke skulle ha´ lov til at få et par nye bøger nu - hvornår så? ;-) I onsdags fik jeg både Karen Noes Knitting Collection og Annette Danielsens Strik en Ø. Det skulle først være indkøbt på Fanø, men når nu situationen er som den er, ja, jeg måtte bare ha´ dem i hus - tænk hvis de blev udsolgt ;-) Der er mange, mange modeller i begge to som jeg gerne vil strikke, men tror jeg begynder med den her


Og denne her, Fanø, som naturligvis skal påbegyndes på  - Fanø ;-)


Rigtig mange projekter fra kisten er slagtet, bla. Ivy Leage Vest som jeg ikke gider alligevel og Hanne Falkenbergs Victoria og en del såkaldte boligprojekter, som jeg bare aldrig kommer videre med, men måske sku´ jeg købe Isagers Home collection, så der kan komme hul på bylden! Jeg har faktisk også taget billeder af alle de slagtede projekter, men det dur vist ikke i et enkelt indlæg ;-)

Tusind tak for alle jeres kommentarer til min Juliekjole :-) Rigtig god søndag derude :-)

36 kommentarer:

 1. De ting som overlevede din oprydning er altså også smukke ting. Så du må bare igang fra en ende af.
  Fanø af AD er også rigtig flot, så den kan jeg godt forstå du vil i gang med. Jeg skal ud og KØBE den bog imorgen, for de billeder jeg har set her i blogland er bare flotte og spændende. Tror aldrig jeg når til Fanø, for pengene er vist brugt før d. 24. sep. LOL.....
  God søndag til dig.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 2. Åhh hvor jeg føler med dig, den næste tid bliver sikkert fyldt med op og ned ture.........mødres bekymring kan de nu klare sig "de små"...;-)

  Sikke en energi ud i oprydningen og en masse spændende projekter der dukkede op i processen.

  Jeg har også købt den nye AD bog (selvom den også først skulle indhandles på Fanø) af sammen grund det ville jo være en katastrofe af de store pludselig at stå i....;-(

  Og så må jeg komplimentere dig højlydt for din Julie kjole....hvor er den dog vidunderlig....SKØN.
  Også god søndag til dig

  kh Jane

  SvarSlet
 3. Hvis du ikke skulle trøste-shoppe i den situation, hvornår skulle du så?
  Fanø er der jo alligevel, selvom du har shoppet på forskud;-)

  Jeg er sikker på, at du nok skal få styr på din "mor-identitet" igen, og du har jo mange dejlige ting i din hverdag.

  SvarSlet
 4. uha, jeg ser med gru frem til den dag! men, så kan jeg også rapportere at "flytte hjemmefra" ikke altid betyder at man ikke kommer tilbage. jeg har to styks der begge har flyttet ud og hjem igen ad flere omgange.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 5. Du er bare så god til at få enhver situation til at blive konstruktiv. Jeg ved ikke hvordan min reaktion bliver når den tid kommer, men jeg gruer mig allerede.
  Med det rush der er på AD`s bøger gjorde du godt i at få fat i en nu. Og Fanø, der bliver du nok fristet til andre indkøb.

  SvarSlet
 6. For lige nøjagtigt et år siden flyttede min yngste hjemmefra, så jeg kender turen. Kan trøste dig med, at man hurtigt vænner sig til det og begynder at nyde den frihed, det giver.

  Frihed - lidt underligt, for vores yngste krævede ikke alverden af os, men alligevel bliver følelsen af frihed altså stor ;-)

  OG så nyder man sådan, når de kommer hjem ;-)

  SvarSlet
 7. Kan godt forstå, at der er behov for oprydning og shopping lige nu:-) Det er nogle meget smukke projekter du har gang i, og nye gode du har i kikkerten. Vi kan jo ikke vente med alting til vi når Fanø, vi skulle jo nødig stresse der. Rigtig god søndag.

  SvarSlet
 8. Uh, hvor jeg føler med dig,- jeg har "kun" yngste af fire hjemme, og det får jo også en ende. Gys.
  Men det er hyggeligt at få besøg og sende dem afsted igen med en lille "madpakke" eller med et par puder, der er syet, eller.....

  God ide at trøste med lidt lækkert garn og bøger.

  SvarSlet
 9. Du er nå kanskje litt inne i en sorgprosess når minstemann flytter ut. Jeg har ikke mer enn nesten akkurat nå innsett at mine eldste sønner lever videre i sine liv og familier. Man trenger tid å forstå det som alt annet.
  Fint å få ryddet litt i alle prosjektene også. Ønsker deg en god sændag. :))

  SvarSlet
 10. Jeg kan godt genkende din beskrivelse. Min yngste af 3 er lige flyttet hjemmefra og da jeg er enlig, er der pludselig meget stille.
  Det er hårdt, man skal vænne sig til det, som du skriver er det en epoke der er forbi, men man kan heldigvis godt overleve det og det har sågar nogle fordele, man kan gøre præcis som man vil.
  Jeg gjorde præcis som du, ryddede op i garnkurven og gik i gang med nye projekter, og andre måtte lade livet, måske en måde at trøste sig på, eller en måde at starte det nye liv på.
  God fornøjelse med dine nye bøger, glæder mig til at se, hvad du får produceret.

  SvarSlet
 11. Skøn strikkekurv med luksusprojekter. jeg prøver at vente til Fanø med at købe den nye AD....

  SvarSlet
 12. Alltid vemodig når barna forlater redet, men du skal se du ser finner og liker mulighetene det innebærer også:)...men jeg forstår det er tid for trøsteshopping:O)
  Flotte prosjekt på gang hos deg, så her er det vel bare å vente på ferdigstilte herligheter;)
  Nyt dagen videre, klem fra meg;)

  SvarSlet
 13. Tjah - de bliver jo store de børn, og vi må jo gå ud fra, at når de er flyvefærdige, så har vi løst vores opgave til punkt og prikke.

  Sikke mange projekter, du har gang i. De ser spændende ud. Og trøsteshoppe.....det skal man ikke snyde sig selv for :-)

  SvarSlet
 14. Jeg er fuldstændig overrasket over at du har halvfærdige strik liggende med alt det færdige du viser frem herinde ;)
  Du skal nok vende dig til det nye liv - begrav dig i strikkebøger, garn og pinde - husk at vise frem :) (Det kan jeg sagtens sige, når jeg stadig har yngste boende)

  SvarSlet
 15. Sikken en masse skønne projekter du har gang i.....hvordan kan du vælge??

  SvarSlet
 16. Kæreste Lene
  Jeg kan godt forstå, at du syntes det er svært, en proces vi skal igennem, men derfor kan det jo godt være svært :-)
  Du har da noget at få tiden til at gå med, lækkert strik der venter på dig :-)

  SvarSlet
 17. Jeg føler med dig, Lene. Og hvilken god ide at få ryddet op udvendigt, når det nu alligevel sker indvendigt.
  Mon ikke Home Collection dumper ned i kurven een af dagene? Det har du fortjent.
  Det er rigtig mange skønne projekter, du har gang i.

  SvarSlet
 18. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 19. Ih, du har mange lækre projekter på pindene, Lene.

  Selvfølgelig skal der både shoppes og strikkes når man sidder med den blandede følelse af stolthed over børnene, der (pludselig) er voksne og klar til at flytte hjemmefra - og samtidig det savn, der vel naturligt kommer når man ikke længere har sine børn indenfor række- og krammevidde.

  Det bliver en anderledes hverdag, men det er jo ikke nødvendigvis så ringe endda.

  Jeg ønsker dig mange dejlige hverdage!

  SvarSlet
 20. Det gør nu godt med en oprydning. Men det ser da ikke ud til at du mangler strikketøj lige foreløbig. Måske du kan strikke dig igennem overgangen fra hjemmeboende til udeboende børn.

  Din søn må have held og lykke ude i den store verden uden mor og far ved siden af!

  SvarSlet
 21. Sikke mange fine ting du har gang i. Godt du trøsteshoppede det hjalp forhåbentlig en lille bitte smule.

  SvarSlet
 22. Du har da slet ikke tid til at sidde og hænge med hovedet, når der er så mange projekter som trænger sig, og "trøstebøgerne" bringer sikkert også noget med sig.
  Vær glad for at sønnen er klar til at flytte. Da mine flyttde hjemmefra, sagde jeg til mig selv, at det var godt de var klar til næste skridt, så blev jeg det nok også. Og tro mig, du vil komme til at nyde friheden.

  SvarSlet
 23. Sikke nogle smukke ting du har i din kiste ;-) Alene at rydde om i al det lækre garn må gøre noget godt for humøret.

  Fanø er skøn - jeg har prøvet den. En trøje med tyngde. Rigtig lækker.

  Lene - jeg føler mig dig. Lige nu kan jeg slet ikke forstå at mine børn kan blive så store, på den anden side - så føler jeg allerede nu at årene går ufatteligt hurtigt, og især Sørens fødder vokser. Engang imellem ville det være dejligt at sætte tiden i stå, bare lidt........
  Det er lykkes dig/jer at frembringe 2 skønne voksne selvstændige mennesker, og det er jo helt fantastisk. Jeg håber vi lykkes lige så godt!

  Ses........

  SvarSlet
 24. jeg er i en situasjon hvor den eldste melder om at han snart kan være flyveklar ut av redet, noe jeg absolutt ikke er klar for!

  Samtidig så ser jeg at den tiden vi har foran oss gir oss en del nye muligheter. Vi fikk barna tidlig, og har mye vi ikke har rukket å gjøre sammen ennå som par. Akkurat det ser jeg frem til.

  Forstår godt at det kan hjelpe å rydde i en slik situasjon. Jeg synes i alle fall at det er god hjelp i å rydde i skuffer og skap mens hodet rydder seg selv mens man holder på. Men hardt kan det være, - jeg er som sagt ikke helt klar ennå.

  SvarSlet
 25. Det er lige omkring et år siden Alexander flyttede hjemmefra, så jeg kan godt huske hvordan det var. Det var både forbundet med sorg og med glæde. Der blev lige pludselig så stille i huset. Og jeg brugte også tiden derefter til at rydde op - både i hovedet og i huset:-)

  SvarSlet
 26. Det er da en fantastisk god idé at bruge livets milepæle til også at få kigget grundigt efter i strikkegemmerne.Lækre og smukke ting du har gang i.

  SvarSlet
 27. Ja, det er sikkert lidt af en krise, når den sidste pode flytter ud! Men jeg tror nu ikke, du bliver en af dem, der går i frø af det. Det ligger vist lissom ikke i kortene.

  Og oprydning hjælper - på mange ting, men ikke mindst på/i sindet. Indre kaos kan virkelig modvirkes af ydre orden.

  Så er det jo også fedt at komme igennem alle hængepartierne. Jeg synes nu, det er synd at du har pillet din Falkenberg op, men ellers er der jo nok at tage fat på, ses det tydeligt.

  Og bøgerne: Karen Noes kender jeg ikke, den vil jeg kigge nærmere på på Fanø, men Kunsten at strikke en Ø synes jeg er det bedste voksenstrik, jeg har set fra Anette Danielsen. Den er fyldt med kommende glæder.

  SvarSlet
 28. Piv, piv, kan godt forstå du er gået amok i kurven, men sådan er livet jo, de flyver jo på et tidspunkt, men svært er det jo, tør slet ikke tænke på det....
  Og sikke smukke sager du har hevet frem i lyset, hold da op, glæder mig til at se det færdigt.
  Og du fik mit lige til at huske at jeg også havde sådan noget farveskiftegarn liggende, det var svedet ud.

  SvarSlet
 29. Ja, det er svært når ungerne er flyvefærdige. Brugte lang tid på at overbevise mig selv på det positive der trods alt også fulgte med, bl.a. en halvering af vasketøj, elforbrug og lign. Heldigvis bor han lige i nærheden, så jeg er heldig stillet.
  Så trøsteshopping er særdeles tilladt:-)

  SvarSlet
 30. hej
  sikke en stor omgang du har gang i, og nu er klar til at gøre færdig.
  ja der findes bare så mange dejlige opskrifter som vi kan drømme om at lave og få finger i, så jeg kan godt forstå at du ikke kunne vente på dens trikke bog.
  håber du finder alle de gode ting ved at sønden er flytte hjemme fra, også selvom jeg er helt sikket på at det er hård. nu har du jo haft ham bodene i alle hans leveår og nu, skal man til at være med på side ligen..glad for mine drenge kun er 8 og 5.
  fed bolg du har, jeg har meld mig som fast læser.

  SvarSlet
 31. åh, den farveskiftecardigan har da nogle alt for lækre farver - den glæder jeg mig til at se færdig! Frost vil jeg også gerne se - min mand har nemlig også lige bestilt en :-)

  SvarSlet
 32. Ja, det må være en underlig fornemmelse.
  Jeg har nok allerede haft det lidt sådan, nu her da Line flyttede.
  Vi har ordnet værelser og flyttet rundt.
  Og forhåbentlig flytter vi snart tilbage i det ny renoverede soveværelse.
  Dejlige projekter der overlevede din oprydning.
  Der er jo ikke nogen af os der nogen sinde kommer til at kede os med alle de projekter vi gerne vil lave ;-)

  SvarSlet
 33. Å, hvor mange flotte ting du har i din strikkekurv. Ja, det er best å få dem ferdig........jeg har det på samme måten!
  Nå nermer det seg snart Fanø-turen min, og jeg gleder meg meget til det. Jeg har bestemt at i år skal jeg kjøpe mest bøker og hefter, og ikke så mye garn(det tar altfor mye plass i kufferten min), og jeg jobber tross alt i en strikkebutikk. Men så var det alle fristelsene, da.......

  SvarSlet
 34. Ps: Jeg gruer meg også til den dagen barna flytter ut.....min sønn fyller snart 17 år.
  Jeg får spørre dere andre om gode råd når den dagen kommer.....

  SvarSlet
 35. Ja, det er virkelig en anderledes tid du går i møde, men kun til det gode, er jeg sikker på. Men det tager lidt tid, at vænne sig til. Du er dog godt igang - at få ryddet op og ud, er en ganske god process, tror jeg - det hjælper på det indre plan, og sætter her nogle ting på plads.

  Når du har vænnet dig til det, skal du se, at du nyder den frihed det giver. Og man får altså en anderledes kontakt med børnene, men kun til det gode, synes jeg, som jo har mine to piger over 4.000 km væk.

  Dét med lige at stikke hovederne sammen spontant til søndagsmiddag, det må jeg undvære.

  SvarSlet
 36. Ja Lene det meste er jo skrevet, men jeg er jo bagefter. Du skal nok finde dig selv igen, det er jeg sikker på, men det bliver på en anden måde nu hvor de er flyttet hjemme fra. Men du kan tror at de stadig har behov for deres mor, det kan jeg tale med om ;-)

  Dejligt at få ryddet godt op i tingene - nogle rigtig skønne bøger du har købt dig.

  Glæder mig til vi engang igen skal ses, da jeg jo ikke kommer med på Fanø.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.