2. august 2009

Over stok og sten

.... sådan er vores ferie gået i år og vejret har faktisk været fremragende til lige præcis den aktivitet, nemlig vandring. Denne blog handler om strik og jeg vil ikke ha´ at det skrider, men et enkelt lille ferieindlæg kommer her.
Strik er jo min store passion, men at være aktiv i naturen fylder lige så meget i min fritid og det bærer vores ferier altid præg af. I år havde vi regnet med at skulle padle det meste af ferien, men sådan blev det ikke, for størstedelen af tiden var der højrisiko for lyn eller andet særdeles padleuvenligt vejr. Det blev kun til en enkelt, lille tur til ære for vores gæster fra USA. De fik en opvisning af Aalborg fra søsiden. Bemærk: Der var ikke risiko for lynnedslag den dag!Når man ikke kan padle, så er det jo godt, at man kan tage vandrestøvlerne på.De er mange år gamle og har gået uendeligt mange kilometer. Sålerne er så kraftige, at de nærmest er uopslidelige. Minder lidt om traktordæk. De kan pløje sig gennem hvad som helst og det eneste de kræver er en ordentlig indfedtning en gang eller to om året. De har ingen indvendige sømme, så de har aldrig gnavet eller bidt. Eneste ulempe er, at de er pokkers tunge, men så får du jo bare trænet benmusklerne lidt mere ;-) Jeg ved, at mange sværger til nyere materialer, der heller ikke vejer så meget, men jeg forbliver tro mod de gamle læderstøvler! Og det kan sagtens lade sig gøre at have kjole og fin cardigan på samtidig - det er jo almindelig Pippi lærdom!
Her udsigt til en af Furs fantastiske skrænter.Menneskelig aktivitet har også sat sig fine spor på Fur. At grave molér, der bl.a. benyttes til kattegrus, har f.eks. skabt Bispehuen - tænk at der skal bruges så meget kattegrus ;-)
De seneste år er vi taget til Fur mindst én gang om året, fordi der er så smukke vandremuligheder, men i særdeleshed også på grund af Furø gårdbutik, hvor Lisbeth Klode, udover at designe de skønneste ting, sælger den mest vidunderlige merinould fra egne får og mohair (den uhårede slags) fra egne geder. Ulden er i særklasse, kvaliteten ligger langt over supersoft (måske ikke helt fair at sammenligne de to kvaliteter, idet Supersoft er "uspecificeret" uld, medens ulden fra Fur er merino), men er også dyrere. Den fåes i rigtig mange skønne farver. I år kunne man også få en silke-uldblanding, meeeen jeg syntes ikke lige pengepungen magtede det!

Derudover kan man besøge Duddines vævestue, der er en rigtig Aladdins hule med masser af garner og alverdens tilbehør, man ikke kan leve uden. Jeg købte noget fantastisk lækkert, blødt Linea Pura garn, der består af soja, bomuld og bambus, mere om det i senere indlæg.

I år fik vi afprøvet frokostbuffeten på Fur Bryghus, den var inkl. dessert og ost og ganske overdådig til den rimelige pris af 169 kr pr. person, meeeeen der var dælme for få grøntsager!!! Knap nok en ærlig salat.
Det skal de ha´ en lille mail om.

Til de svenskere og nordmænd, der læser med her, vil jeg lige sige, at vi altså har bjerge i Danmark - se bare med her:


Ja, det hedder Birkehøj, men det kunne sagtens ha´heddet Birkebjerg ;-) Ligesom Dollerup Bakker nedenfor sagtens kunne kaldes Dollerup Bjerge.Vi har også de fineste vejskilte ;-)


Ferien er slut, men der kommer forhåbentlig rigtig mange, gode weekender i august og september, hvor der kan vandres og padles OG strikkes naturligvis :-)

13 kommentarer:

 1. Koselig skilt;) Og sannelig var det et berg;) Ser ut som dere har hatt en flott og aktiv ferie. Vi har bare vært på hytta på grunn av all byggevirksomhet der, men har hatt fint vær, og da skal jeg ikke klage,) Ha ei flott uke!

  SvarSlet
 2. Mmmm ja, Fur er en god lille ø. Tak fordi du delte. Fur dur!

  SvarSlet
 3. Ja, når nu jeg tænker efter, så har det været rigtig godt vandrevejr. Det må jo ikke være for varmt ej heller regne:-) Der ser ualmindelig smukt ud på Fur. Må se om jeg snart kan lokke Michael med derop:-)Ser også ud som om I har haft en dejlig ferie.
  P.S Jeg kommer til strik-in hos Nynne:-)

  SvarSlet
 4. Skønne billeder, du har vist lokket mig en tur til Fur.
  Ordentlige vandrestøvler er et must og så skønne, når de først er gået til.

  SvarSlet
 5. Så fin ferie det ser ut som du har hatt. Gøy med besøk fra USA, selv om det ikke ble noe vær til padling. De fikk no en smakebit. Har nok klatresko jeg også, men må innrømme at de er av damevarianten. Jeg brukte lang tid på å kjøpet. Da sa selgeren til meg. Ja, damene pleier å velge den fordi den er så lett(jeg synes den er tung nok jeg).
  Var det den lille bakken du kalte fjell hehe... ;-)

  SvarSlet
 6. Det lyder til at have været en dejlig ferie.
  Det er rart af og til at høre lidt om, hvem der også gemmer sig bag "strikkeheksen"

  SvarSlet
 7. Sikke da en ualmindelig dejlig måde at holde ferie på.
  Natur, vandring og strik!
  Bedre kan det da vist ikke blive
  :-)
  Ja, selvfølgelig hvis der også var vejr til padling, men man kan jo ikke altid få det hele, selv om man gerne vil :o)

  SvarSlet
 8. Sikke nogle dejlige billeder fra Jeres ferie! Det ser skønt ud med natur oplevelser i ferien...

  Spændt på at høre om garnet :-)

  SvarSlet
 9. Jeg har vandret lidt, da datteren var lille, men jeg bliver väldigt inspireret når du skriver om det. vi har bare så mange myg.

  SvarSlet
 10. Jeg vil også så gerne til Fur, og burde da være en mulighed, når vi tager til Mors hver sommer. Tilmeldte mig faktisk et kursus hos Duddine om onsdagen hvor vi kørte til Nykøbing, men der var gået for meget ferie i den, så vi kom for sent afsted.

  Skønne billeder iøvrigt! Og du ser super godt ud i kjolen med din fine cardigan ud over.

  SvarSlet
 11. Skønne billeder - det lyder som en god ferie selvom det ikke blev til så meget padling.
  Nej, gode vandrestøvler skal ikke skiftes ud før de falder fra hinanden - mine har også en del år på bagen og jeg sværger til dem. Dollerup Bakker er et skønt sted til gåture (og så er det kun en spytklat fra baghaven - i bil i hvert fald).
  Fur har vi ikke prøvet endnu, men du lokker...

  SvarSlet
 12. Sådan en vandretur kan kombineres med den nye dille GeoCaching. Vi prøvede i Italien. Det kan bringe dig ud, hvor du ikke selv ville finde på at komme, men jagten på et lille hylster fra en filmrulle kan altså få en ud, hvor kragerne vender. Smukke billeder har du også taget.

  SvarSlet
 13. Hej Lene

  Sikke da en skøn ferie I har haft jer, synd at I ikke kunne padle lidt mere. Hvor må det være skønt at kunne trave sådan ud i naturen, det må vi holde os fra, men så er det skønt at kigge på dine billeder. ;-)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.