23. maj 2009

Anniversary Mystery Shawl KAL 2009

Det er Jette, der fik lokket mig med på dette her og det er jeg rigtig glad for. For det er sjovt!
Det er første gang jeg deltager i en KAL, som jeg regner med står for KnitALong! og jeg havde kun en vag ide om, hvad det gik ud på. Her drejer det sig om at strikke et sjal i samme form som Draculas Bride, dvs. et sjal med tre adskilte mønstersektioner på hver side af et midterpanel.

Man får et "clue" hver lørdag over fem uger, der består af et diagram og nogle overordnede anvisninger. Det er spændende ikke at kende mønsteret på forhånd og jeg er blevet fuldstændig grebet. Jeg er blevet færdig med første clue og sidder og venter på at næste clue bliver lagt ud til download engang i dag. Min lace pind er desværre ikke stor nok til at jeg kan brede sjalet helt ud, men du kan se midterpanelet og de tre sektioner i den ene side. Det bliver et MEGET stort sjal.Man starter fra oven på sjalet og bevæger sig nedefter med flere og flere masker i hver sektion. Clue 1 begynder med 33 m og slutter med 219 m. Jeg tør næsten ikke tænke på, HVOR mange masker det ender med, men det bliver helt sikkert mange.

Jeg strikker på pind 2,5 i Faery Lace fra Fyberspates, der er håndfarvet, spindelsvævstynd Merino i bedste kvalitet. Der røg lige et par bundter med, da jeg alligevel skulle have "gensendt" det røde garn til min slå-om-trøje.
Det er strik, der kræver koncentration og jeg har været særdeles godt underholdt.

Det er naturligvis på bekostning af andre projekter, men min kjole i råsilke er liiige på trapperne, jeg mangler bare det sidste korte ærme. Da det er fjernsynsstrik, bliver der trods alt også plads til det.

PS: I arbejdet med sjalet oplever man virkelig værdien af maskemarkører, vel at mærke markører, der er små og lette, så de ikke tynger strikkepinden ned, for her skal bruges MANGE!

13 kommentarer:

 1. Denne utfordringen må vel være midt i blinken for deg som er så flink. (Det mener jeg) Jeg gleder meg til det blir ferdig. Du ender nok opp med mange masker kan jeg tenke, men det blir sikkert superfint.
  Når man blogger lærer man noe nytt hele tiden UFO, KAL ja til og med knitAlong.
  Ha en god kveld. :-)

  SvarSlet
 2. Spændende. Og det bliver sikkert meget flot. God fornøjelse.:)

  SvarSlet
 3. Er du vimmer Lene. Kan godt forstå, at det er nødvendigt med lette maskemarkører her ;-) Det ser allerede fantastisk flot ud, så det er spændende at se, hvad det ender med:-) Rigtig god fornøjelse.

  SvarSlet
 4. Det ser godt nok spændene ud.
  Garnet ser også super dejligt ud ,)
  Yt.

  SvarSlet
 5. Det ser vældig spændende ud. Sjalet ender da vist med at blive kæmpestort:-)

  SvarSlet
 6. Ej, hvor er du allerede nået meget, og det er en skøn farve du har valgt. Sad bare på pinde da posten kom i dag, men heller ikke noget garn..:-( Så kunne det da også bare være ligemeget tænkte jeg, men kan ikke bestemme mig om jeg skal tage de 2 yderste paneler af, for troede slet ikke det var så stort et sjal. SlowBee som jeg lavede sidste år har jeg slet ikke brugt, det er for stort, for armene er ikke fri når man har det på. Så jeg tænker mens jeg venter på det garn, det er sendt fra England d. 15., så det må da snart være her. Men ved ikke om faconen bliver forkert hvis jeg gør det? Er bedst til de trekantede sjaler, dem kan man binde. Men det er sjovt at være med i en KAL, det giver lige, at man skal være færdig med det inden det næste clue kommer...:o))

  SvarSlet
 7. Ser rigtigt spændende og vildt kompliceret ud det sjal. Og så ved vi da hvad du laver hver lørdag.

  Glæder mig rigtig meget til at se din kjole!!

  SvarSlet
 8. det lyder til at være et sjovt projekt.Men man skal hvist også være en habil og hurtig strikker for at være med.
  Rigtig god fornøjelse med det næste stykke af opskriften

  SvarSlet
 9. Det er da noget af en udfordring det sjal. Jeg overvejede faktisk også at deltage, men det lyder vildt med alle de masker. Glæder mig til at se det færdigt.

  SvarSlet
 10. Tusind tak for jeres kommentarer, spændende dét er det i hvert fald :-) Mønsteret er indtil videre forholdsvis enkelt og man kan bare gøre det i sit eget tempo, der er ingen regel om, at et clue SKAL være færdigt på en uge!

  Jette: Jeg er ikke sikker på, hvordan det endelige sjal bliver, hvis du fjerner en sektion i hver side, men det vil jo i hvert fald stadig være symmetrisk. Håber, du finder en god løsning. Selv elsker jeg store sjaler og bruger dem gerne i sofakrogen og foran computeren om vinteren :-)

  SvarSlet
 11. Meget smuk farve du har valgt.
  Og hvor lyder det spaendende med et nyt clue hver loerdag.
  Det tror jeg ogsaa jeg kunne blive bidt af :-)

  SvarSlet
 12. Nej hvor er det flot Lene, og sikke en skøn farve. Den model ser ud til at komme til at sidde godt over skulderen. Jeg skal nok snart få lavet en indbydelse til den 13. ;-)

  SvarSlet
 13. Jeg er fuldstændig trekantet med dine blå farver- den tyrkisblå du er i gang med nu er bare vanvittig smuk- lige min smag- hvorfor jeg så ikke køber den??- fordi jeg altid bliver grebet af farver- mange farver- ikke ensfarvet selvom jeg godt ved det klæder mig bedst- men mange farver.
  Jeg var helt vil med Holst garns stand på uldfestivalen. Kedeligt jeg ikke vidste du skulle dertil- jeg ville gerne have mødt dig.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.